Ugrás a tartalomra
Tanjug/Strahinja Acimovic

Elkezdődtek a Bijeljina és Rača közötti autópálya-szakasz kiépítésének munkálatai

2022.09.15
11:16
Forrás
Szerbiai RTV
Az építkezés a boszniai Bijeljina településtől nem messze, Velika Obarskáról indult el Aleksandar Vučić jelenlétében.
Tanjug/Strahinja Acimovic

A szerb államfő és más miniszterek mellett Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai államelnökség szerb tagja és Željka Cvijanović a boszniai Szerb Köztársaság elnöke is megjelent.

Tanjug/Strahinja Acimovic

Az autópálya Bijeljinát és Račát, Semberiját és Szerémséget, a Szerb Köztársaságot és Szerbiát köti össze - fogalmazott Cvijanović. Kiemelte, ez nemcsak a sikeres együttműködés eredménye, hanem az egység jelképe is. Ez az autópálya nemcsak Bosznia-Hercegovina és Szerbia, hanem minden nemzet hasznára lesz - tette hozzá.

Tanjug/Strahinja Acimovic

Aleksandar Vučić elmondta, mintegy 2-3 év múlva Belgrádtól Bijeljináig mindössze egy óra alatt el lehet majd jutni. Hangsúlyozta, a szerbiai rész, Kuzmin és Sremska Rača között legkésőbb egy év múlva elkészül, a Száva feletti új híd pedig már kiépült.

Tanjug/Strahinja Acimovic

A Rača-Bijeljina autópálya-szakasz hossza 20 kilométer, amely a Belgrád-Szarajevó autópálya része. Hidak, viaduktok, aluljárók, felüljárók és egyéb létesítmények is épülnek majd. A projektet Szerbia és a boszniai Szerb Köztársaság finanszírozza.

autópálya
autópálya-szakasz
Aleksandar Vučić
Milorad Dodik

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.