Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elszámolási hibák is vannak a lecsapolási számlákon

2018-12-03
18:28
2018-12-03
20:12
Forrás
Pannon RTV
Minden érintettnek kifogást kell benyújtania. A polgárok a Szabadkai Városháza Ombudsmani Hivatalában kérhetnek segítséget. Igény szerint a helyi közösségekben is fogadják az érintetteket.

A múlt héten kezdték el postázni a lecsapolási díjra vonatkozó végzéseket. A vízlecsapolási illeték összege mellett sokan arról is értesítést kaptak, hogy adósságuk van az előző periódusra vonatkozóan, annak ellenére, hogy azt rendszeresen fizették. A termelők szerint a Vajdaság Vizei Közvállalat által kiszabott illeték magas, és több elszámolási hiba is van a kikézbesített számlákon. Tóth Szalai Erika szabadkai helyettes ombudsman Közügyek című műsorunkban beszélt a problémáról. Kiemelte, minden érintettnek kifogást kell benyújtania, amelynek a mintaszövege is elkészült. A polgárok a Szabadkai Városháza Ombudsmani Hivatalában kérhetnek segítséget. Igény szerint a helyi közösségekben is fogadják az érintetteket.

Tóth Szalai Erika, helyettes ombudsman, Szabadka: „Ez a felső befizetőlap az áprilisi, decemberi befizetésre vonatkozik, a törvény szerint történik az elszámolás. Tehát ezt a lecsapolási illetéket javasoljuk befizetésre, mert ezután kamatok számolódnak el. Ezt a második befizetőlapot abban az esetben, ha a polgár az előző periódusban rendszeresen és időben fizette a lecsapolási illetéket, azt javasoljuk, hogy ne fizesse be és éljen azzal a kifogással, amit mi elkészítettünk. El tudnak jönni hozzánk az irodába is és segítünk kitölteni, fel kell adni és szerintünk ezzel el kell vitatni ezt az adósságot, amit a polgárok bizonyítottan is kifizettek.”

vízlecsapolás
Tóth Szalai Erika

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 19:30

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.