Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elszámolási hibák is vannak a lecsapolási számlákon

2018-12-03
18:28
2018-12-03
20:12
Forrás
Pannon RTV
Minden érintettnek kifogást kell benyújtania. A polgárok a Szabadkai Városháza Ombudsmani Hivatalában kérhetnek segítséget. Igény szerint a helyi közösségekben is fogadják az érintetteket.

A múlt héten kezdték el postázni a lecsapolási díjra vonatkozó végzéseket. A vízlecsapolási illeték összege mellett sokan arról is értesítést kaptak, hogy adósságuk van az előző periódusra vonatkozóan, annak ellenére, hogy azt rendszeresen fizették. A termelők szerint a Vajdaság Vizei Közvállalat által kiszabott illeték magas, és több elszámolási hiba is van a kikézbesített számlákon. Tóth Szalai Erika szabadkai helyettes ombudsman Közügyek című műsorunkban beszélt a problémáról. Kiemelte, minden érintettnek kifogást kell benyújtania, amelynek a mintaszövege is elkészült. A polgárok a Szabadkai Városháza Ombudsmani Hivatalában kérhetnek segítséget. Igény szerint a helyi közösségekben is fogadják az érintetteket.

Tóth Szalai Erika, helyettes ombudsman, Szabadka: „Ez a felső befizetőlap az áprilisi, decemberi befizetésre vonatkozik, a törvény szerint történik az elszámolás. Tehát ezt a lecsapolási illetéket javasoljuk befizetésre, mert ezután kamatok számolódnak el. Ezt a második befizetőlapot abban az esetben, ha a polgár az előző periódusban rendszeresen és időben fizette a lecsapolási illetéket, azt javasoljuk, hogy ne fizesse be és éljen azzal a kifogással, amit mi elkészítettünk. El tudnak jönni hozzánk az irodába is és segítünk kitölteni, fel kell adni és szerintünk ezzel el kell vitatni ezt az adósságot, amit a polgárok bizonyítottan is kifizettek.”

vízlecsapolás
Tóth Szalai Erika

Most

Népszerű