Ugrás a tartalomra
FoNet/AP

Elveszhet az európai lakossági fogyasztás harmada

2020.05.05
19:37
2020.05.05
19:52
Forrás
MTI
A koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozó intézkedések miatt az európai háztartások fogyasztásának harmada végleg elveszhet vagy későbbre tolódhat - áll a Moody's tanulmányában.

A nemzetközi hitelminősítő, a Moody's Investors Service kedden Londonban bemutatott tanulmányában közölte: az ilyen mértékű fogyasztási deficit éves időtávlatra kivetítve - vagyis úgy számolva, mintha a jelenlegi korlátozások változatlan módon tizenkét hónapig érvényben lennének - az EU-gazdaságok hazai össztermékének (GDP) 20 százalékával lenne egyenlő.

A legnagyobb európai gazdaságok közül Spanyolországban, Olaszországban és Nagy-Britanniában a legmagasabb a valószínűleg elmaradó vagy későbbre halasztott fogyasztási hányad: ezekben az országokban a nem realizálódó fogyasztási érték valószínűleg eléri a hazai össztermék 25 százalékát az éves kivetítésű számítási módszerrel mérve - áll a Moody's keddi elemzésében.

Moody's
fogyasztás
háztartás
koronavírus-járvány
korlátozó
intézkedés

Most

17:49

A fogamzásgátlás világnapja

A Fogamzásgátlás Világnapján az Újvidéki Egészségház előadást tartott középiskolások számára, ahol a résztvevők megtanulhatták, hogyan éljenek felelősségteljes nemi életet és milyen módszerekkel védekezhetnek.

Népszerű

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.