Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/archívum

Emelkedik a pálinka ára

2021.05.18
13:59
Forrás
Magyar Szó
Magasabb jövedéki adót irányoz elő az égetett szeszre a kormány által előterjesztett törvénymódosítási javaslat, ami miatt emelkedni fog a pálinka ára.

Ugyanakkor az új számítás értelmében néhány importital ára szinte változatlan maradhat – írja a Tanjug. A javaslat lényege, hogy minden égetett szeszes italt a tiszta alkohol 20 fokon mért százalékos aránya szerint kell megadóztatni. Ez kiegyenlíti a jövedéki adót minden italra, függetlenül az összetevőitől. Minden ital után, amely 40 százalék alkoholt tartalmaz, az eddigi egy literre számolt 136 dináros adóilleték 185 dinárra módosul. Ezekkel a változásokkal összhangban a pálinka árának emelkedése várható, ellentétben néhány olyan behozatali itallal szemben, mint például a whisky.

pálinka
adó

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.