Ugrás a tartalomra
Pixabay/Deedster

Emelkednek az árak, de nem csak a válság az oka mindennek

2022.02.22
14:46
2022.02.22
14:51
Forrás
Szerbiai RTV
Több termék ára is az egekbe szökött Szerbiában, azonban nem ez az egyetlen ország, ahol drágulás figyelhető meg.

Nincs olyan ország, amelyet ne érintett volna az energiaárak emelkedése. A szakértők szerint ennek nem csak a globális válság az oka, az utóbbi két év gyenge gabonatermése is nagy kihívás elé állítja az országot.

A lakosok védelme érdekében a szerb kormány korlátozta az alapvető élelmiszerek árát és befagyasztotta az üzemagyagét is. A fogyasztók szerint a boltokban és a piacokon leginkább az élelmiszerek és a higiéniai termékek drágultak meg. A Szerb Nemzeti Bank és a nemzetközi szervezetek értékelése szerint az áremelkedés őszig is eltarthat.

Szakértők szerint a helyzet az első termések betakarításával jelentősen javulhat, akár stabilizálódhat is a kereskedelem. Ami biztos, május 8-ig nem drágul az étolaj, a liszt, a cukor, a sertéscomb és a tartós tej. A kereskedelmi minisztérium illetékese szerint észrevehető, hogy az infláció ugyan tovább emelkedett, de csökkentett intenzitással.

drágulás
áremelkedés
termés
gazdaság

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.