Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Petrovic

Energetikai kérdésekről tárgyalt Zorana Mihajlović és Pintér Attila

2021-01-12
16:51
Forrás
Tanjug
A magyar vállalatok érdekeltek a Szerbiában történő beruházások és üzleti tevékenységek iránt.

Szerbia számára hasznos a Magyarországgal folytatott tudáscsere, főleg a megújuló energiaforrások, a geotermikus víz és a napenergia felhasználása és fejlesztése terén – mondta el ma Zorana Mihajlović, szerb energetikai és bányászati miniszter miután találkozott Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével.

A felek a két ország közötti együttműködésről tárgyaltak az energetikai és bányászati szektort érintően. Mihajlović elmondta: Szerbia több fontos törvény módosítására készül, tervben van a gázszektor további fejlesztésének folytatása, a beszállítók diverzifikálása, valamint olyan eljárások bevezetése, amelyek új beruházásokat vonzanak.

Pintér Attila készségét fejezte ki a két ország közötti együttműködés folytatására és elmondta: a magyar vállalatok érdekeltek a Szerbiában történő beruházások és üzleti tevékenységek iránt.

energetika
Zorana Mihajlović
Pintér Attila

Most

13:15, Frissítve: 15:31

Egyelőre megmenekült az idei szőlő

Elégedettek a királyhalmi szőlősgazdák a szőlőtőkék állapotával egy héttel a Vince-napi próbametszés után. Az enyhe télnek köszönhetően eddig nem mutatkoztak fagykárok.
13:06, Frissítve: 14:02

Leégett egy családi ház Padén

Tűzeset történt hétfőn a padéi Szervó Mihály utca egyik kis családi házában. A lángok mindent tönkretettek, teljesen lakhatatlanná vált az épület.
12:43

Elhunyt Börcsök Enikő

A Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 53 évesen, éppen a születésének napján halt meg.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.