Ugrás a tartalomra

Energetikai kérdésekről tárgyalt Zorana Mihajlović és Pintér Attila

2021.01.12
16:51
Forrás
Tanjug
A magyar vállalatok érdekeltek a Szerbiában történő beruházások és üzleti tevékenységek iránt.

Szerbia számára hasznos a Magyarországgal folytatott tudáscsere, főleg a megújuló energiaforrások, a geotermikus víz és a napenergia felhasználása és fejlesztése terén – mondta el ma Zorana Mihajlović, szerb energetikai és bányászati miniszter miután találkozott Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével.

A felek a két ország közötti együttműködésről tárgyaltak az energetikai és bányászati szektort érintően. Mihajlović elmondta: Szerbia több fontos törvény módosítására készül, tervben van a gázszektor további fejlesztésének folytatása, a beszállítók diverzifikálása, valamint olyan eljárások bevezetése, amelyek új beruházásokat vonzanak.

Pintér Attila készségét fejezte ki a két ország közötti együttműködés folytatására és elmondta: a magyar vállalatok érdekeltek a Szerbiában történő beruházások és üzleti tevékenységek iránt.

energetika
Zorana Mihajlović
Pintér Attila

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű