Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ennyivel drágult az üzemanyag Szerbiában

2021-02-18
18:52
2021-02-18
18:58
Forrás
Szerbiai RTV
Nem halunk bele, de minden dinár fáj.

Átlagosan egy dinárral drágult valamennyi üzemanyagfajta Szerbiában az elmúlt egy hét alatt. Az áremelést az olaj világpiaci árának ugrásszerű növekedésével indokolják. Az illetékesek szerint, tavaly október 30-án még 37 és fél dollár körül alakult a nyersolaj hordónkénti ára, mára viszont 65 dollárra nőtt, ami 72 százalékos emelkedés. Szerbiában ugyanakkor tavaly november eleje óta a benzin és az autógáz literje hat, a gázolaj nyolc dinárral drágult, ami öttől nyolc százalékos árkorrekciót jelent.

A benzin és az autógáz a régióban egyébként Görögországban a legdrágább, míg Szerbia a harmadik helyen van, viszont a gázolaj Szerbiában kerül a legtöbbe, majd következik Görögország, Horvátország, Magyarország és Szlovénia.

Pannon RTV/Gál Hermina
benzin
áremelkedés
drágulás
üzemanyag

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.