Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Érdemes Palicsba fektetni

2021.12.08
17:02
2022.05.01
17:59
Forrás
Pannon RTV
Palicson járt a szerbiai idegenforgalmi miniszter, a Tartományi Képviselőház elnöke és a szabadkai önkormányzati vezetők. A fürdőváros fejlesztéseit tekintették meg, és a jövőbeli lehetőségekről is egyeztettek.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Elkészült Palicson a Hegedűs József utcai parkoló, új helyre kerül a kalandpark, megkezdődött a nyilvános toalettek rekonstrukciója is, valamint nemsokára folytatódnak az Aquapark és Wellnessközpont munkálatai - ezek az infrastrukturális beruházások a település idegenforgalmi vonzerejét szeretnék növelni. Ennek kapcsán látogatott el Palicsra Tatjana Matić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter.

Pannon RTV/Raffai Csaba

A kalandparkot először a Palicsi-tó strandjára helyezték el, majd idén áttelepítették a Palicsi Állatkertbe. Most ott kapott végleges helyet. Ez Szabadka önkormányzatának segítségével valósult meg. Emellett több olyan beruházást is sikerült befejezni, amit az önkormányzat és a minisztérium is finanszírozott - emelte ki Dencs Valéria, a Palics Park Kft. igazgatója. „Amit idén befejeztünk, az a Hegedűs József utcai parkoló volt. Ott 61 parkolóhely készült el, és ami nagyon fontos, és nagyon fontos kiemelni, hogy minden ötödik parkolóhelyen fát ültettünk.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A palicsi Aquapark és Wellnessközpont alapkövét 2018 decemberében helyezték le, 2020 novemberének derekára tervezték a befejezését, de az még mindig nem valósult meg. Pásztor István, a VMSZ elnöke újságírói kérdésre elmondta, a létesítmény a következő strandszezon elejére elkészülhet.

Pannon RTV/Raffai Csaba

A Víkend telepen viszont áldatlan állapotok uralkodnak - tette hozzá Pásztor. „Beszéltünk azokról az ügyekről, amik nem biztos, hogy túl sok pénzbe kerülnek, de meghatározzák az egész palicsi általános impressziót, az pedig a Víkend telep bal oldalán a víztől ellentétes oldalon, a sétány ellentétes oldalán levő területnek a rendezése, ahol az elhagyatott víkendházak vannak, ahol a félig leégett valamikori vállalati nyaralók vannak.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Palicsnak turisztikai szempontból rengeteg lehetősége van - hangoztatta Szabadka polgármestere, Stevan Bakić. „Arra számítunk, hogy ez a minőségi együttműködés folytatódni, sőt erősödni fog, mert Palics a legjobb példa mindhárom szintű, a kormányzati, a tartományi, a helyi szintű együttműködésére, és én a város és Szabadka nevében, valamint Palics nevében megígérhetem, hogy mindent megteszünk azért, hogy a legjobb eredményeket érjük el.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A tavalyi év, a világjárvány rányomta bélyegét a turizmusra. A cél, hogy újraélesszék az idegenforgalmat - mondta az illetékes tárcavezető, Tatjana Matić. „Úgy gondolom, hogy az olyan turisztikai desztináció, mint a Palicsi Park, valóban nagy jövő előtt áll, és minden ilyen célpontra irányuló befektetés sokszorosan megtérül. A tartomány minisztériumának és természetesen a városnak is az a szerepe, hogy infrastrukturális projekteken keresztül minden szükségeset biztosítson.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A találkozó végén a miniszter meglátogatta a Vörösfaluban lévő jeladótornyon épületét is.

Palicsi-tó
Palics Park Kft.
fejlesztések
beruházások
Tatjana Matić
Pásztor István
Stevan Bakić
Dencs Valéria
Palics

Most

17:11, Frissítve: 17:23

Haladnak a korral a magyarkanizsai idősek

Ismét az okostelefon használatát ismertetik a magyarkanizsai időseknek, a helyi Felnőttképzők Regionális Hálózatának szervezésében. A 20 órás képzés alatt az alapoktól sajátíthatják el az okostelefon használatát.
15:19, Frissítve: 16:24

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

Másfél órás műsorral ünnepelték tegnap este 75 éves muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitóját. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 16. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.