Ugrás a tartalomra
Pixabay

Érkezik az állami támogatás a fiataloknak

2022.02.01
15:30
2022.02.01
18:41
Forrás
Pannon RTV
A 16 és 29 év közötti korosztály január 15-étől 30-áig igényelhette a 100 eurót. A jelentkezők száma azt mutatja, hogy telitalálat volt az intézkedés - mondják az illetékesek. A fiatalok többsége már el is döntötte, mire fordítja a pénzt.

Több mint egymillió, 16 és 29 év közötti szerbiai fiatal jelentkezett a száz eurós állami támogatásra, amelynek folyósítása kedden meg is kezdődött. Az első napon 300 ezer fiatal kapja meg a juttatás dinár ellenértékét, a többiek pedig, még több mint 700 ezren, szerdán és csütörtökön kapják kézhez, illetve a bankszámlájukra a száz eurós juttatást.

A 16 éves középiskolás diáklány, Albert Ivett regisztrált, és nagyon örül a támogatásnak. Azt is tudja már, mire fordítja a pénzt. „Mivel most az autóvizsgát csinálom, lehet, hogy abba kellene ezt beleszámítanom.”

Pannon RTV/ Payeta Maurice

A 20 esztendős hajdújárási Szalai Klaudiának is jól jön a fiataloknak szánt állami támogatás.

„- Igényeltem a száz eurós támogatást, mivel úgy gondolom, ha van ilyen lehetőség, akkor élni kell vele.
- Mire fogod költeni?
- Ezt még pontosan nem tudom, jelenleg még gyűjtögetek, úgyhogy majd bekerül a többi közé.”

A 26 éves palicsi Gyurásevity Dajana 20 hónapos kislányára költi majd a száz euró dinár ellenértékét.

„- Gyermekem miatt igényeltem, mivel eléggé drágák a gyerekcuccok. És hát, hogy tudjak azért még bevásárolni. Most jön a tavasz, ruhákat kell venni.
- Tehát akkor megvan, hogy mire lesz elköltve ez a pénz?
- A gyermekemre fogom költeni, a kislányomra.”

Pannon RTV/ Payeta Maurice

Gazdaságilag a segítség teljesen indokolt, hiszen ez a pénz visszafolyik a költségvetésbe, és ez is volt a kormány szándéka - szögezte le a szerb pénzügyminiszter. Siniša Mali hozzátette: elégedett a jelentkezők számát illetően. Mint mondta, ő maga sem számított ekkora érdeklődésre. Az állami támogatásra 1 millió 19 ezer polgár jelentkezett.

„Amit megígértünk, azt az ígéretet be is tartjuk. Kedden, és az elkövetkező két napban kifizetjük mindazokat, akik jelentkeztek erre a támogatásra. Ezzel még egyszer megmutatjuk nemcsak az ország pénzügyi erejét, és nemcsak az országunk erejét a segélyek folyósítását illetően azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van, hanem azt is, hogy az adott ígéretünket teljesítjük, napra és dinárra pontosan.”

A pénzügyminiszter szerint az intézkedés sikeresnek bizonyult. Elvetette azokat az ellenzéki vádakat, amelyek szerint a kormány a közelgő választások előtt meg szeretné vásárolni a fiatalokat. Mali rámutatott arra, hogy amióta tart a járvány, folyamatosan támogatják a polgárokat és a gazdaságot. Úgy véli, hogy optimizmus terjedt el a fiatalok körében.

segély
támogatás
fiatalok

Most

11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.
10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.