Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Erős a forgalom a piacon, de jutott hús mindenkinek

2021.04.30
12:42
2021.04.30
16:48
Forrás
Pannon RTV
Megrohamozták a hentesüzleteket pénteken a szabadkai Tejpiacon, de a bevásárlóközpontok előtt is sorok alakultak ki. Sokan hagyták az utolsó pillanatra a vásárlást, de ennek ellenére is jutott hús mindenkinek.
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Rengeteg helyen gyújtanak alá holnap a bográcsnak vagy a rostélysütőnek. Voltak, akik időben bebiztosították maguknak a húst, de sokan az utolsó napra halasztották a vásárlást. A forgalom a szabadkai Tejpiacon is jelentősen megnőtt. Főként a húst árusítók előtt várakoztak az emberek.

Kovačić Tina, hentes, Szabadka

„ Vásároltak tegnap is, de ma duplán vásárolnak.
- Mi az, amit főleg vásárolnak erre az ünnepre az emberek?
- A megszokott dolgokat: csevap, pljeskavica, rostélykolbász, szalonna.”

Reggel óta még 2 perc megállás sem volt egy másik hentesüzletben - mondta az ott dolgozó Bálint Krisztina, akire egyébként stábunk is 45 percet várt az óriási forgalom miatt.

Bálint Krisztina, hentes, Szabadka:

„ Van tartalék, van annyi rendelve. Itt áll mind a hűtőházban. Igyekszünk utolérni magunkat, hogy utántöltsük.
- Sokan hagyták az utolsó napra a vásárlást?
- Rengetegen.”

A csevap, a pljeskavica, a kolbász és a szalonna mellé több családban a rostélyra kerül a csirke- és a nyúlhús is. A legtöbb helyen az árak nem változtak a nagy forgalom ellenére sem. A csirkének kilója 250 dinár, míg a kacsa és a nyúl 500 dináros kilónkénti áron volt kapható.

Cseszkó Valéria, árus, Orom: „Választékosan vásárolnak csirkét is, kacsát is, és nyulat is. Úgy látszik, hogy a húsvét és a május elseje, hogy összekötődött, így nagyobb a vásárolói kedve az embereknek, mert szeretik, hogy tele legyen az asztal.”

A Tejpiac mellett a bevásárlóközpontok előtt is kígyózó sorok alakultak ki, így aki az utolsó pillanatra hagyta a vásárlást, az pórul járt.

piac
tejpiac
Szabadka
forgalom
húsvét
pravoszláv
nagypéntek

Most

22:29

A hatodik napon

Tartalmas program vár a szerb sportolókra a tokiói olimpia 6. napján, a magyarok is újabb döntőkre készülnek.
17:45, Frissítve: 19:31

Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.
15:34, Frissítve: 16:32

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Népszerű