Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Eső kell, szárazságban a növények nem tudnak fejlődni

2021.04.13
15:41
2021.04.13
18:01
Forrás
Pannon RTV
A csantavéri gazdák elégedetlenek az idei repce állapotát illetően. A szeptemberi vetéskor bekövetkező őszi szárazság kihatott a növény egyenletlen kelésére.
Pannon RTV

Ezt egyesek tápanyag-utánpótlással igyekeznek normalizálni, de legtöbbet a kellő csapadékmennyiség és a meleg idő tudna segíteni.

Pannon RTV

Balassa Miklós, csantavéri mezőgazdasági termelő kiemelte: „A csapadék, mint ahogy a többi őszi kultúrára, és a tavasziakra is majd lassan nagyon kellene, mert a műtrágyák, amiket elszórtunk, nem igazán oldódtak fel. Egész márciusban szinte semmi csapadék sem volt. Február végén, huszadika táján volt a legutolsó tizenpár milliméteres csapadékunk, azóta semmi. Mindenre kellene a csapadék, de főleg most már a meleg kellene. Ez a hűvös idő, hogy egyik nap 20 fok, másnap 0-5 fok van, a növényekre is kihat. Látjuk a konyhakertészetben is, hogy a korai virágzások mind elfagytak. Ugyanez vár a mezőgazdaságban a többi kultúrára is, a lucernára, búzára, kalászosokra is, nagyon nagy probléma lesz.”

A témáról bővebb beszámolót a Pannon Gazda következő adásában láthatnak. A Pannon Televízió mezőgazdasági magazinműsora pénteken délután 17 órakor kezdődik.

szárazság
olajrepce
Balassa Miklós

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.

Népszerű