Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Eső kell, szárazságban a növények nem tudnak fejlődni

2021.04.13
15:41
2021.04.13
18:01
Forrás
Pannon RTV
A csantavéri gazdák elégedetlenek az idei repce állapotát illetően. A szeptemberi vetéskor bekövetkező őszi szárazság kihatott a növény egyenletlen kelésére.
Pannon RTV

Ezt egyesek tápanyag-utánpótlással igyekeznek normalizálni, de legtöbbet a kellő csapadékmennyiség és a meleg idő tudna segíteni.

Pannon RTV

Balassa Miklós, csantavéri mezőgazdasági termelő kiemelte: „A csapadék, mint ahogy a többi őszi kultúrára, és a tavasziakra is majd lassan nagyon kellene, mert a műtrágyák, amiket elszórtunk, nem igazán oldódtak fel. Egész márciusban szinte semmi csapadék sem volt. Február végén, huszadika táján volt a legutolsó tizenpár milliméteres csapadékunk, azóta semmi. Mindenre kellene a csapadék, de főleg most már a meleg kellene. Ez a hűvös idő, hogy egyik nap 20 fok, másnap 0-5 fok van, a növényekre is kihat. Látjuk a konyhakertészetben is, hogy a korai virágzások mind elfagytak. Ugyanez vár a mezőgazdaságban a többi kultúrára is, a lucernára, búzára, kalászosokra is, nagyon nagy probléma lesz.”

A témáról bővebb beszámolót a Pannon Gazda következő adásában láthatnak. A Pannon Televízió mezőgazdasági magazinműsora pénteken délután 17 órakor kezdődik.

szárazság
olajrepce
Balassa Miklós

Most

18:02, Frissítve: 19:41

Falugazdászok Székelykevén

Falugazdászok tanácskoztak Székelykevén. 21 iroda vajdasági képviselője volt jelen az eseményen. A munkamegbeszélésen részt vett Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke is.

Népszerű