Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Eső kell, szárazságban a növények nem tudnak fejlődni

2021.04.13
15:41
2021.04.13
18:01
Forrás
Pannon RTV
A csantavéri gazdák elégedetlenek az idei repce állapotát illetően. A szeptemberi vetéskor bekövetkező őszi szárazság kihatott a növény egyenletlen kelésére.
Pannon RTV

Ezt egyesek tápanyag-utánpótlással igyekeznek normalizálni, de legtöbbet a kellő csapadékmennyiség és a meleg idő tudna segíteni.

Pannon RTV

Balassa Miklós, csantavéri mezőgazdasági termelő kiemelte: „A csapadék, mint ahogy a többi őszi kultúrára, és a tavasziakra is majd lassan nagyon kellene, mert a műtrágyák, amiket elszórtunk, nem igazán oldódtak fel. Egész márciusban szinte semmi csapadék sem volt. Február végén, huszadika táján volt a legutolsó tizenpár milliméteres csapadékunk, azóta semmi. Mindenre kellene a csapadék, de főleg most már a meleg kellene. Ez a hűvös idő, hogy egyik nap 20 fok, másnap 0-5 fok van, a növényekre is kihat. Látjuk a konyhakertészetben is, hogy a korai virágzások mind elfagytak. Ugyanez vár a mezőgazdaságban a többi kultúrára is, a lucernára, búzára, kalászosokra is, nagyon nagy probléma lesz.”

A témáról bővebb beszámolót a Pannon Gazda következő adásában láthatnak. A Pannon Televízió mezőgazdasági magazinműsora pénteken délután 17 órakor kezdődik.

szárazság
olajrepce
Balassa Miklós

Most

09:56, Frissítve: 10:03

Új kormánya van Észak-Macedóniának

Megszavazta az új, balközép kormányt az észak-macedón parlament vasárnap késő este. Az új miniszterelnök Dimitar Kovacsevszki, a Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) elnöke lett.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.