Ugrás a tartalomra
Pixabay

EU-prognózis: mélyebb gazdasági recesszió várható, a tagországok közötti szélesebb eltérésekkel

2020-07-07
15:26
2020-07-07
15:35
Forrás
MTI
Mély recesszióba süllyed idén az Európai Unió gazdasága a gyors és átfogó uniós és tagállami reagálás ellenére - ez derül ki az Európai Bizottság nyári időközi gazdasági előrejelzéséből.

Az unió egészét tekintve a gazdasági teljesítmény 2020-ban a tavaszi, 7,5 százalékos előrejelzéshez képest jobban, 8,3 százalékkal csökken, 2021-ben pedig a korábban becsült 6 százalék helyett megközelítőleg 5,8 százalékkal tud majd bővülni. A prognózis szerint, mivel a rendkívüli intézkedések feloldása a vártnál visszafogottabb, a válság a vártnál erőteljesebb hatást fog gyakorolni a gazdasági tevékenységre. Ennek következtében súlyosabb gazdasági visszaesés várható, a tagországok közötti szélesebb eltérésekkel. Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztos az előrejelzés kapcsán elmondta: jelentős a kockázata annak, hogy a munkaerőpiac a vártnál tartósabb kárt szenved. Ugyanakkor nem zárható ki a vártnál gyorsabb gazdasági helyreállás, ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi a fennmaradó korlátozások gyorsabb feloldását - emelte ki az uniós biztos.

Európai Unió
gazdaság

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.