Ugrás a tartalomra
Vlada Srbije

Év végén 3,5%-os GDP-növekedés várható

2022.09.24
13:27
Forrás
Vlada Srbije
3,5 százalékos GDP-növekedéssel zárhatja Szerbia az évet, hangzott el a bruttó hazai termék növekedését szolgáló tevékenységeket és intézkedéseket koordináló tanács ülésén.

Elemezték azokat a gazdasági területeken elért eredményeket 2022 első három negyedévére vonatkozóan, amelyek hatással vannak a GDP-re, elemezték az energiaszektor jelenlegi helyzetét, és mérlegelték a lehetséges lépéseket, amelyek ösztönöznék a GDP-növekedést az év végéig. Az előrejelzések szerint az idei évet 3,5 százalékos GDP-növekedéssel zárhatja Szerbia, a munkaerőpiacon egyelőre nem mutatkoznak recesszió jelei. A külkereskedelem forgalma a nehéz gazdasági helyzet ellenére nagyon szilárd 2021-hez képest. Az ülésen, amelyen Ana Brnabić miniszterelnök elnökölt, szóba került az energiaszektor helyzete, elemezték azokat az intézkedéseket, amelyeket Szerbiában meg kell tenni a jelentős megtakarítások elérése és a negatív következmények mérséklése érdekében. Megállapították, hogy először rövid távú intézkedéseket kell végrehajtani, és a lakosságot az áramtakarékosságra ösztönözni. Kiemelten foglalkoztak a mezőgazdasággal és az élelmiszertermeléssel.

GDP-növekedés
Szerbia
Ana Brnabić

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.