Ugrás a tartalomra
Pixabay

Évtizedek óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség, mint most

2018-08-21
21:50
2018-08-22
17:41
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
A nem hivatalos adatok szerint 12 százalék alatti a ráta.

Tizenkét százalék alatti a munkanélküliségi ráta Szerbiában - ezt maga az elnök, Aleksandar Vučić közölte kedden az újságírókkal, amikor a batajnicai reptéren tartózkodott. Sok évtized után először fordul elő, hogy a munkanélküliség kisebb 12 százaléknál - tette hozzá. A ráta jelenleg 11,8, illetve 11,9 százalékos, de a hivatalos statisztikai adatok még nem állnak rendelkezésre. Vučić elmondta még, hogy a téli hónapokban a munkanélküliség várhatóan 13 százalék alatti lesz, de az is hosszú idő óta a legalacsonyabb mutató.

munkanélküliség
alacsony
Aleksandar Vučić

Most

11:54, Frissítve: 12:00

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét

Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, a tűzoltók pedig péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről.
10:43, Frissítve: 11:27

Eltűnnek a vizes élőhelyek

Továbbra is nagy gondot okoz a szárazság, nemcsak a mezőgazdaságban, hanem a vizes élőhelyek, az állóvizek megmaradását is veszélyezteti.
21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.