Ugrás a tartalomra
Pixabay

Évtizedek óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség, mint most

2018-08-21
21:50
2018-08-22
17:41
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
A nem hivatalos adatok szerint 12 százalék alatti a ráta.

Tizenkét százalék alatti a munkanélküliségi ráta Szerbiában - ezt maga az elnök, Aleksandar Vučić közölte kedden az újságírókkal, amikor a batajnicai reptéren tartózkodott. Sok évtized után először fordul elő, hogy a munkanélküliség kisebb 12 százaléknál - tette hozzá. A ráta jelenleg 11,8, illetve 11,9 százalékos, de a hivatalos statisztikai adatok még nem állnak rendelkezésre. Vučić elmondta még, hogy a téli hónapokban a munkanélküliség várhatóan 13 százalék alatti lesz, de az is hosszú idő óta a legalacsonyabb mutató.

munkanélküliség
alacsony
Aleksandar Vučić

Most

17:55, Frissítve: 20:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.