Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

A fagyok miatt csúszik a kukorica vetése

2021.04.07
13:11
Forrás
Pannon RTV
Annak ellenére, hogy a kukorica vetését legalkalmasabb március végétől április közepéig elvégezni, a reggeli fagyok miatt a legtöbb törökbecsei gazda még nem vetette be a termőföldjét.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Sokan közülük már korábban megvásárolták a vetőmagot. Fehér Kálmán falugazdász kiemelte, hogy a kukoricamagot legoptimálisabb 14-15 fokos talajban, 5-8 cm mélységű ágyásba helyezni, azonban a jelenlegi reggeli fagyok jelentősen károsíthatják a csírázó növényt. 

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Egyébként a becslések szerint Törökbecsén az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kukoricát termesztenek majd a legtöbben, ami azt jelenti, hogy a bánáti község határában a 37600 hektár termőföldből, a földművesek mintegy 18000 hektárt kukoricával vetnek be.

kukorica
vetés
Törökbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!