Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A falusi turizmussal foglalkozóknak is jövedelemadót kell majd fizetniük

2019-01-21
19:30
2019-01-21
22:45
Forrás
Blic
A falusi turizmussal foglalkozók is adókötelesek lesznek júliustól Szerbiában - írja a Blic médiaház.

A vendéglátóipari szolgáltatásra is kiterjed az adótörvény nemrég elfogadott módosítása. Az intézkedéssel a bevételek közé sorolták a falusi turizmussal foglalkozók forgalmát, így a vendéglátóipari tevékenységet folytató tanyák tulajdonosainak és más hasonló létesítmények üzemeltetőinek ugyancsak jövedelemadót kell majd fizetniük. Szerbiában valamivel több mint 1000 bejegyzett gazdaság foglalkozik falusi turizmussal. A belgrádi napilap szerint évről évre nő a vendégeiknek a száma, 2017-ben például megduplázódott.

jövedelemadó
falusi turizmus

Most

20:15, Frissítve: 20:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Becslések szerint több mint százezer ember gyűlt össze ma Belgrádban a köztársasági parlament épülete előtt a Szerbia jövője kampánysorozat központi rendezvényén.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.