Ugrás a tartalomra
Gazdák a tartományi képviselőház előcsarnokában
Pannon RTV/Dragan Miljanic

Fejlesztik a zöldség- és gyümölcsfeldolgozást Vajdaságban

2019-07-30
15:16
2019-07-30
15:35
Forrás
Pannon RTV
Idén csaknem 230 milliós befektetetésekre kerül sor az ágazatokban.
Igor Mirović a szerződéskötésen

Pénzbeli támogatást nyújt a tartományi kormány zöldség- és gyümölcsfeldolgozásra - mondta ma a tartományi kormány elnöke. Igor Mirović hozzátette, évről évre nagyobb összeget tudnak fordítani a mezőgazdaság fejlesztésére és konkrét támogatásokra.

Írják alá a szerződéseket a gazdák

142 gazdasággal kötöttek szerződést. A befektetések összértéke 227 millió dinár, ebből 127 milliót a tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkárság biztosít.

Ótott Róbert szerződést nyújt át

2016 július elseje óta a mai napig a tartományi kormány több mint 19,5 milliárd dinárt fektetett a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás, az erdőgazdálkodás és a vadászat fejlesztésébe.

zöldség
gyümölcs
feldolgozás
tartomány
kormány
Mezőgazdasági Titkárság
támogatás
Igor Mirović

Most

12:02, Frissítve: 12:29

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.