Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanović

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

2020-12-02
21:51
2020-12-02
21:59
Forrás
Pannon RTV
Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.

A vendéglátóipari egységek a bevételeik 60-70 százalékát az esti órákban keresik meg, az új korlátozások miatt azonban ezektől a forrásoktól elesnek, ezért van szükség a megsegítésükre. Goran Vesić kiemelte: a városnak ez 350 ezer eurójába fog kerülni, és szerinte az lenne jó, ha a vendéglátósok az így megtakarított pénzből legalább a minimálbért kifizetnék a munkásaiknak, hogy azok megtarthassák munkahelyüket. Reményét fejezte ki, hogy a magánszemélyek is, akik bérbe adják üzlethelyiségeiket hasonló lépéseket tesznek. A belgrádi városvezetés a napokban dönt erről a vendéglátósokat megsegítő segélycsomagról – tette hozzá Goran Vesić. Szerbiában egyébként várhatóan pénteken lépnek életbe a legfrissebb járványügyi korlátozások, melyek szerint a vendéglátóipari egységek hétköznap csak 17 óráig dolgozhatnak majd, hétvégén pedig zárva kell tartaniuk.

csökken
bérleti díj
Belgrád
vendéglátó
üzlethelyiség
vállalkozás
gazdaság

Most

16:26, Frissítve: 19:52

Sorban álltak az oltásért Belgrádban

Minden eddiginél nagyobb tömeg érkezett ma a Belgrádi Vásár területén lévő oltóhelyhez, hogy megkaphassák a vakcinát. A nagy érdeklődés miatt a szerb fővárosban a napokban további két oltóhelyet nyitnak, ahol tömegesebben tudják oltani a a lakosságot

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.