Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Felkarolja a mezőgazdasági szövetkezeteket a tartomány

2019-07-17
15:10
Forrás
Pannon RTV
Közel 37 százalékkal növekedett a vajdasági mezőgazdasági termékek kivitele az idei év első 5 hónapjában, a tavalyi esztendő ugyanezen időszakához viszonyítva.

Ezt mondta el szerdán Újvidéken Boško Vučurević, a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke, aki szerint Vajdaság legdominánsabb exportcikkének a gabonafélék, illetve a gabonaalapú termékek számítanak. A Vajdasági Gazdasági Kamara szerdán együttműködési megállapodást írt alá a Vajdasági Szövetkezeti Szövetséggel. A két fél többéves együttműködésüket tette ezzel hivatalossá. Egyik fő céljuk a mezőgazdasági szövetkezetek felkarolása. Jelen volt Vuk Radojević is, aki biztosította a feleket arról, hogy a tartomány támogatja őket.

Vuk Radojević, tartományi mezőgazdasági titkár: „Bevezettettünk egy tantárgyat a mezőgazdasági középiskolákban, amely a földműves szövetkezetek fogalmával foglalkozik. Úgy gondoljuk, ez egy szükséges lépés volt annak érdekében, hogy a fiatalokat, a jövendőbeli termelőket összehozzuk, mivel szerintünk az az egyetlen módja a kis- és középtermelők fennmaradásának, ha földműves szövetkezetekbe tömörülnek. Ily módon védhetőek lesznek a mezőgazdasági termelők érdekei. Biztos vagyok abban, hogy a ma aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhetően - habár a két fél már évek óta együttműködik - további tevékenységek és intézkedések következnek, amelyek Vajdaság mezőgazdasági helyzetének további fejlődését tűzik ki célul.”

Vuk Radojević
Boško Vučurević
Vajdasági Gazdasági Kamara
Vajdasági Szövetkezeti Szövetség
mezőgazdasági termékek

Most

12:21, Frissítve: 12:41

„Megmaradunk örökmécsesnek”

A Gimnáziumtemplomban bemutatott szentmisével és ünnepi műsorral emlékezett államalapító királyunkra Nagybecskerek magyarsága. A Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben pedig kenyérszentelés volt.
11:50, Frissítve: 11:56

Aszályos idők jöhetnek

Szerbia az ötödik, Magyarország a világ tizenhatodik legaszályosabb országa lehet a jövőben. Ez derült ki az egyik nemzetközi intézet jelentéséből.

Népszerű