Ugrás a tartalomra

Felminősítésre jelölte Szerbiát a Standard & Poor's

2016-12-16
22:26
Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Szerbia államadós-besorolásának kilátását pénteken a Standard & Poor's, elsősorban a vártnál jobb szerbiai költségvetési teljesítménnyel indokolva a lépést
Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Szerbia államadós-besorolásának kilátását pénteken a Standard & Poor's, elsősorban a vártnál jobb szerbiai költségvetési teljesítménnyel indokolva a lépést. A nemzetközi hitelminősítő most már kisebb deficitet vár Szerbia esetében, eddig a GDP 3,2 százalékos idei év végi államháztartási hiányával számolt, most már 2,2 százalékossal. A Standard & Poor's megerősítette Szerbia hosszú és rövid lejáratú szuverén kötelezettségeinek „BB mínusz/B” besorolását. A hosszú futamidejű szerb államadósság „BB mínusz” osztályzata három fokozattal marad el a befektetési ajánlású kategória alapszintjétől. (MTI)
Szerbia
besorolás
Standard & Poor's
hitelminősítő

Most

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.