Ugrás a tartalomra

Felminősítette Szerbiát a Standard&Poor’s

2019-12-14
10:30
2019-12-14
10:35
Forrás
Pannon RTV
Ennek értelmében az ország hitelminősítése BB-ről BB + -ra javult, pozitív kilátásokkal.

Az ügynökség döntését a stabil szerbiai gazdaságpolitika alapján hozta, amely a makrogazdasági mutatók további erősítését és az államadósság csökkentését szorgalmazza. Szerbia GDP-növekedése 2019-re és 2020-ra várhatóan 3,6, illetve 4,0 százalék lesz. Az ügynökség indoklásában hangsúlyozza a szerb kormány költségvetési fegyelemét és a költségvetési konszolidáció iránti elkötelezettségét, amelyek eredményeként az ország folyamatosan elsődleges költségvetési többletet tud megvalósítani.

Standard & Poor's

Most

22:36, Frissítve: 22:43

Újra beindul a kulturális élet a Cnesában

A szigorítások és a polgárok megóvása érdekében minden kulturális programot le kellett mondani a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben az elmúlt időszakban.
22:05

Online gazdafórum hetente kétszer

Az online előadások nézettségével a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége nagyon elégedett, de abban is bíznak, hogy a jövőben ez a létszám még emelkedni fog. Feldogozzák a támogatásokat és a pályázati lehetőségeket is az idei évre.
21:26

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.
20:49, Frissítve: 21:12

Döcögve az EU felé

A koronavírus-járványt is lehet okolni azért, hogy 2020-ban egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyitottak meg. Ugyanakkor az integrációs bizottság alapfeladata a törvények összehangolása az uniós elvárásokkal, és ezen is van még javítanivaló.

Népszerű