Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Felpezsdül az élet a méhesben

2021.04.07
12:35
2021.04.07
16:14
Forrás
Pannon RTV
Bár az elmúlt napok hűvös időjárása alatt nemigen mozdultak ki a méhek, azonban ha a hőmérséklet eléri a 12 Celcius-fokot, máris óriási lendülettel vetik bele magukat a munkába.

A jó idő közeledtével a méhészek munkája is megszaporodik, többen ebben az időszakban porcukorból és mézből készült lepényekkel etetik a méheket.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Kordován Miklós, méhész, Magyarkanizsa: „Most hogy jó idő volt, megnéztem őket, és ahova kellett, oda adtam be mézes keretet, hogy legyen ennivalójuk, mert eléggé sokat elfogyasztottak a télen. Tegnap adtunk be pogácsát, lepényt, ami mézből és porcukorból van összekeverve. Ezt szépen hordják el, meg adunk be neki vizet.”

méhes
méhész
méhészek
méhészet

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!