Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Felújították a bajmoki piacot

2018-08-30
19:41
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyesen átadták rendeltetésének a felújított bajmoki piacot. A munkálatok első fázisa befejeződött, azonban további újításokat szeretne elvégezni a piacot működtető Tržnica Közvállalat.

A felújítási munkálatokra már régóta nagy szükség volt - mondták az elárusítók, ugyanis az eddigi körülmények nem voltak teljes mértékben megfelelőek.

Ruhanemű, zöldségféle, gyümölcs, tejtermékek. Minden kapható a bajmoki piacon. Azonban utóbbi termékeket hűtőtároló nélkül a pultokon árulták eddig, így frissességüket nem tudták hosszú ideig megőrizni. Most a piac két hűtővel gazdagodott. Ezentúl csak ezeken az asztalokon árusíthatók a tejtermékek. Emellett még számos újítás történt. Szabó Emília, árus: „Örülök neki, hogy van most egy rendes toalett mosdóval, illetve kinti ivóvíz, hideg csapolt víz, és tiszta. El van rendesen kerítve. Örülök neki, hiányzott.”

A szabadkai Tržnica Közvállalat emellett teljesen bekerítette a piac területét, valamint meg is nagyobbította azt. Az árusok számára pedig a parkolás lehetőségét is megkönnyítették. Marina Čović, sajtófelelős, Tržnica Közvállalat: „Rekonstruáltuk a toalettet, a parkolóhelyeket és a platót.”

A munkálatok azonban még nem fejeződtek be. Jövőre, a munkálatok második fázisában további újítások várhatók. Branislav Joka, igazgató, Tržnica Közvállalat: „Amikor átvettük a piac működtetését és láttuk a helyzetet, megígértük a lakosoknak, hogy teljes mértékben felújítjuk a piacot. Ez a felújítási munkálatok első fázisa, önök is láthatták, hogy miről is beszélek, nem ismételném meg, mi az, amit elvégeztünk. A következő szakasz jövőre kezdődik, lefedjük a piacot és a rendbe tesszük az infrastruktúrát, mert amikor átvettük a piacot, azt láttuk, hogy az teljesen tönkrement.”

A munkálatokat a szabadkai Tržnica Közvállalat finanszírozta. A cég a szabadkai Városi Tanács döntése alapján 2016-ban vette át a Bajmok Helyi Közösséghez tartozó piac működtetését.

Bajmok
piac

Most

12:04, Frissítve: 12:10

Nyáron is jó könyvtárba járni

A nyári iskolaszünetben is sok gyerek látogatja az Óbecsei Népkönyvtárat. Az intézmény kézműves foglalkozásokat szervezett, augusztusban pedig ismét lesz zenetábor.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.