Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Felújították a bajmoki piacot

2018-08-30
19:41
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyesen átadták rendeltetésének a felújított bajmoki piacot. A munkálatok első fázisa befejeződött, azonban további újításokat szeretne elvégezni a piacot működtető Tržnica Közvállalat.

A felújítási munkálatokra már régóta nagy szükség volt - mondták az elárusítók, ugyanis az eddigi körülmények nem voltak teljes mértékben megfelelőek.

Ruhanemű, zöldségféle, gyümölcs, tejtermékek. Minden kapható a bajmoki piacon. Azonban utóbbi termékeket hűtőtároló nélkül a pultokon árulták eddig, így frissességüket nem tudták hosszú ideig megőrizni. Most a piac két hűtővel gazdagodott. Ezentúl csak ezeken az asztalokon árusíthatók a tejtermékek. Emellett még számos újítás történt. Szabó Emília, árus: „Örülök neki, hogy van most egy rendes toalett mosdóval, illetve kinti ivóvíz, hideg csapolt víz, és tiszta. El van rendesen kerítve. Örülök neki, hiányzott.”

A szabadkai Tržnica Közvállalat emellett teljesen bekerítette a piac területét, valamint meg is nagyobbította azt. Az árusok számára pedig a parkolás lehetőségét is megkönnyítették. Marina Čović, sajtófelelős, Tržnica Közvállalat: „Rekonstruáltuk a toalettet, a parkolóhelyeket és a platót.”

A munkálatok azonban még nem fejeződtek be. Jövőre, a munkálatok második fázisában további újítások várhatók. Branislav Joka, igazgató, Tržnica Közvállalat: „Amikor átvettük a piac működtetését és láttuk a helyzetet, megígértük a lakosoknak, hogy teljes mértékben felújítjuk a piacot. Ez a felújítási munkálatok első fázisa, önök is láthatták, hogy miről is beszélek, nem ismételném meg, mi az, amit elvégeztünk. A következő szakasz jövőre kezdődik, lefedjük a piacot és a rendbe tesszük az infrastruktúrát, mert amikor átvettük a piacot, azt láttuk, hogy az teljesen tönkrement.”

A munkálatokat a szabadkai Tržnica Közvállalat finanszírozta. A cég a szabadkai Városi Tanács döntése alapján 2016-ban vette át a Bajmok Helyi Közösséghez tartozó piac működtetését.

Bajmok
piac

Most

15:13, Frissítve: 15:38

Látványosan fejlődnek a péterrévei gazdák

Első ízben tartottak családi napot és mezőgép-kiállítást Péterrévén a VMSZ helyi szervezetének szervezésében. Fő célja a tapasztalatcsere, a mezőgazdaság népszerűsítése és persze a szórakozás volt.
14:52

Szerbia támogatja a hazai vállalatokat

A belföldi vállalatok, amelyek legalább ötven embert foglalkoztatnak, azok viszik előre Szerbiát a fejlődés útján - jelentette ki Siniša Mali a pružatovaci Bibli cégben tett látogatásakor.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.