Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Felvonultak a haszonállatok Hódmezővásárhelyen

2019-05-11
14:08
2019-05-11
17:38
Forrás
Pannon RTV
A hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár huszonhatodik alkalommal nyitotta meg kapuit.

A színvonalas nemzetközi szakmai rendezvény iránt hatalmas volt az érdeklődés, a szervezők szerint idén több mint 60 ezer érdeklődő látogatott el az eseményre.

Nemcsak a magyar, hanem a környező országok mezőgazdaságának jelentős része is képviseltette magát idén a vásárhelyi kiállításon. Őshonos, különleges tenyészállatok bemutatója és bírálata, mezőgazdasági gépek kiállítása zajlott, gépgyártók, gépforgalmazók, az állattenyésztés minden szakterülete képviseltette magát az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásáron.

Évek óta töretlen az érdeklődés a hódmezővásárhelyi mezőgazdasági expó iránt a vajdaságiak körében. Az Észak-vajdasági Földműves Egyesület több mint tíz éve rendszeresen szervezi meg a szakkiállítás látogatását.

Balog Anita, elnök, Észak-vajdasági Földműves Egyesület, Palics: „Van érdeklődés a kiállítás után úgy szakmai szempontból, mivel vannak állattenyésztéssel foglalkozó termelőink, mint családi programként is, mivel ez olyan rendezvény, hogy egy család egy nagyon szép napot tud itt eltölteni.”

A háromnapos Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásáron idén 500 kiállító több mint 1000 állattal vonult fel. Az eleki Barna Gergely tizenkilenc éve tenyészt lovakat. Idén is különdíjban részesült Cinke nevű nóniusz kancája: „Most erős mezőnyben különdíjat kapott a kanca, mivel ilyenkor mindig több van, meg a kiemelt fajta szerepel, ebben az évben különdíjas lett a kanca.”

A hódmezővásárhelyi kiállítás Magyarország egyik legnagyobb, legszínvonalasabb vidéki mezőgazdasági szakmai találkozója.

Antal Gábor, vezérigazgató, Hód-Mezőgazda Zrt., Hódmezővásárhely, Magyarország: „2006-ban első alkalommal Szerbia díszvendég ország volt, és államtitkári szinten képviseltette magát. Danilo Golubović volt akkor nálunk. Majd később második alkalommal is volt Szerbia díszvendég ország. Igyekszünk kétoldali kapcsolatokat kialakítani elsősorban az állattenyésztők, agrár gazdálkodók között. Nagyon sok visszajáró vendégünk van Szerbiából is.”

A huszonhatodik alkalommal megtartott rendezvény szombaton zárta kapuit.

Hódmezővásárhely

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:45, Frissítve: 21:18

Belgrád a gócpont

Belgrád a koronavírus-járvány fő gócpontja Szerbiában - mondta Dr. Predrag Kon a szerbiai RTV vendégeként.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.