Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fiatal növénytermesztő Bácskertesen: itthon is lehet boldogulni

2021.10.18
21:28
Forrás
Pannon RTV
Most egy olyan bácskertesi családot mutatunk be, aki az itthonmaradás mellett döntött, a házaspár itthon találta meg azt, ami boldoggá teszi őket. Sohasem fordult meg fejükben az, hogy külföldre költözzenek.

Bácskertes egy kis falu Vajdaságban, a Nyugat-bácskai körzetben, Apatin községben. Eredeti nevét, a Kupuszinát a betelepített palóc lakosságtól kapta. A későbbi magyar telepítések után nevezték át magyarra, Bácskertesre a falut.

Pannon RTV

A faluban legtöbben földműveléssel foglalkoznak. Így van ez Fridrik Gáboréknál is. A külföldre költözés gondolata fel sem merült a családnál, hiszen mint Gábor mondja, ők itt Vajdaságban, Kupuszinán érzik otthon magukat.

Pannon RTV

Azt tanácsolja, hogy mindenki legyen türelmes, szorgalmas hiszen az egyszer kifizetődik. Amíg csak tehetik, ők Vajdaságban maradnak, Kupuszinán.

káposzta
agrárium
Közügyek
Bácskertes

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű