Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Folytatódik a transzbalkáni villamosenergia-átviteli folyosó építése

2023.01.23
17:15
Forrás
Szerbiai RTV
Aláírták a transzbalkáni villamosenergia-átviteli folyosó negyedik szakaszának kiépítésére vonatkozó szerződést.

A dokumentum 8,5 millió eurós támogatásról szól. A Szerbiai Elektromos Hálózat elnevezésű cég 2011 óta végzi az ország áramhálózatának fejlesztését, eddig mintegy 380 millió euró értékben valósítottak meg befektetéseket és az elkövetkező 10 évben további 900 millió euró értékben bővítik a hálózatot. Dubravka Đedović szerb energetikai és bányászati miniszter szerint ezzel javul az ország energetikai biztonsága és a rendszer stabilitása is, ami jó hír a fogyasztók számára. A mostani befektetés 83 kilométer távvezeték kiépítésére lesz elég a már meglévő 120 kilométer folytatásaként. A transzbalkáni villamosenergia-átviteli folyosó összesen 321 kilométer hosszú lesz és több ponton kapcsolja majd Szerbiát a környező országokhoz és az Európai Unió energetikai rendszeréhez. A tervek között szerepel még a Pannon folyosó kiépítése is, ami Vajdaságon keresztül csatlakozna a rendszerhez.

villamosenergia
áram

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.