Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Fontos a közvetlen kommunikáció a gazdák és a mezőgazdasági minisztérium között

2022.03.16
14:52
2022.03.16
15:09
Forrás
Pannon RTV
Pályázási lehetőségekről, az aktuális kihívásokról és problémákról tanácskoztak a Törökbecse községhez tartozó Kumánon a helyi gazdák és a szerb mezőgazdasági miniszter.

A bánáti községbe látogatott Branislav Nedimović, hogy válaszoljon a gazdák kérdéseire. A találkozón a kumániak mellett törökbecsei, beodrai és a bocsári termelők is részt vettek. A miniszteri küldöttség megtekintett egy teljesen automatizált baromfifarmot, majd tájékoztatták a megjelenteket az aktuális kérdésekről. Szó esett a műtrágyáról és az üzemanyag áráról is. A törökbecsei polgármester, Saša Maksimović elmondta, minden problémát közös erővel orvosolnak majd.

Saša Maksimović, polgármester, Törökbecse: „A mezőgazdasági miniszterrel több alkalommal is a község településeire látogattunk, ezúttal Kumánra jöttünk. Célunk az, hogy a gazdák személyesen is találkozhassanak a mezőgazdasági minisztérium képviselőivel és a miniszterrel is, hiszen ezáltal jelentős mértékben valósulhat meg a kölcsönös kommunikáció. A kommunikáció a minisztériumtól nem csupán az utolsó láncszemhez, azaz a termelőhöz juthat el, hanem közvetlen kommunikáció zajlik. Ennek köszönve úgy Törökbecséről, mint Szerbia egész területéről a miniszter is jelentős tudást, információt szerezhet. Mindez hozzájárul a mezőgazdasági tevékenységek jövőbeli hatékony, sikeres irányításához.”

Branislav Nedimović
mezőgazdasági miniszter
Kumán
Törökbecse

Most

16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.