Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundžić

Gazdasági kihívások a korona korában

2020.03.31
11:07
2020.03.31
16:38
Forrás
Szerbiai RTV
A megfizettetés, a likviditás, a kereslet csökkenése és a bérek kifizetése jelenti a legnagyobb kihívást a szerbiai vállalkozók számára, fontos fizetési haladékot adni – vélik az elemzők.
Szerbiai RTV

A szerb kormány és Aleksandar Vučić államfő gazdasági mentőintézkedései megfelelőek a vállalkozók megsegítéséhez - mondta a Szerbiai RTV reggeli műsorában Ivan Radak, a Nemzeti Helyi Gazdaságfejlesztési Egyesülés, vagyis a NALED szakértője. Hozzátette: egyes ágazatok rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt.

Ivan Radak, szakértő, NALED: „Több mint 50 százalékos bevételvisszaesés keletkezett a turizmus és a vendéglátóipar területén, a közlekedés és szállítás területén. Gondban van az élelmiszeripar, a fafeldolgozó ipar. Ezek az ágazatok mind komoly gondokkal küzdenek. Természetesen a legkisebbeknek a legnagyobb a problémájuk. Főleg rájuk irányulnak ezek a javaslatok és intézkedések. Közülük sokan egyáltalán nem dolgoznak már. Nincs semmilyen bevételi forrásuk. Nekik kell a legsürgősebben a segítség.”

gazdaság
koronavírus
kihívás
haladék
megfizettetés
likviditás
Ivan Radak

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.