Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundžić

Gazdasági kihívások a korona korában

2020.03.31
11:07
2020.03.31
16:38
Forrás
Szerbiai RTV
A megfizettetés, a likviditás, a kereslet csökkenése és a bérek kifizetése jelenti a legnagyobb kihívást a szerbiai vállalkozók számára, fontos fizetési haladékot adni – vélik az elemzők.
Szerbiai RTV

A szerb kormány és Aleksandar Vučić államfő gazdasági mentőintézkedései megfelelőek a vállalkozók megsegítéséhez - mondta a Szerbiai RTV reggeli műsorában Ivan Radak, a Nemzeti Helyi Gazdaságfejlesztési Egyesülés, vagyis a NALED szakértője. Hozzátette: egyes ágazatok rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt.

Ivan Radak, szakértő, NALED: „Több mint 50 százalékos bevételvisszaesés keletkezett a turizmus és a vendéglátóipar területén, a közlekedés és szállítás területén. Gondban van az élelmiszeripar, a fafeldolgozó ipar. Ezek az ágazatok mind komoly gondokkal küzdenek. Természetesen a legkisebbeknek a legnagyobb a problémájuk. Főleg rájuk irányulnak ezek a javaslatok és intézkedések. Közülük sokan egyáltalán nem dolgoznak már. Nincs semmilyen bevételi forrásuk. Nekik kell a legsürgősebben a segítség.”

gazdaság
koronavírus
kihívás
haladék
megfizettetés
likviditás
Ivan Radak

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 10:01

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű