Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV

Görög alma szerb termékként utazott Oroszországba - Szabadkán keresztül

2019-09-10
20:14
2019-09-10
21:54
Forrás
021.rs
Hivatali visszaéléssel, adócsalással és pénzmosással gyanúsítják azokat, akik fiktív dokumentáció kíséretében szerbiai eredetű áruként adták el a gyümölcsöt az oroszoknak.

A Belügyminisztérium korrupcióellenes osztálya az adórendőrséggel és az újvidéki Felső ügyészség korrupcióellenes különleges osztályával együttműködve nyolc személyt tartóztatott le ma, egy további személyt pedig még keresnek. A rendőrségi közlemény szerint egy szabadkai vállalat felelős személyét hivatali visszaéléssel, adócsalással és pénzmosással gyanúsítják. A letartóztatottak között az említett cég dolgozói mellett vannak még gyümölcsfelvásárlók, egy fitoszanitáris felügyelő és a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat egyik dolgozója, őt hivatalos okmány hamisításával vádolják.

A gyanúsítottakat azzal terhelik, hogy Görögországból importáltak gyümölcsöt, amit aztán a Szerbia és Oroszország közötti szabadkereskedelmi egyezménnyel ellentétben, fiktív dokumentáció kíséretében szerbiai eredetű áruként adtak el az oroszoknak. A szabadkai vállalat a gyanú szerint a bejegyzett mezőgazdasági termelőknek fizetett ki jóval nagyobb mennyiségű gyümölcsért pénzt, mint amennyit ők átadtak, a szóban forgó termelők pedig ezt a pénzt visszaadták. A cég tulajdonosa ezáltal a gyanú szerint csaknem 25 millió dináros jogtalan haszonra tett szert és majdnem 12 millió dinár adót titkolt el. A gyanúsítottakat 48 órás előzetes őrizetbe vették. Pénzmosás gyanúja miatt továbbá 25 mezőgazdasági termelő ellen is bűnvádi feljelentést tesznek.

import
export
alma
Görögország
Szerbia
Oroszország
adócsalás
pénzmosás

Most

20:50, Frissítve: 21:21

Főzzünk együtt az Új Szigeten!

Csantavéren a szombat a főzésről és a szórakozásról szólt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak a Főzzünk együtt az Új Szigeten! nevű eseményre.
19:38, Frissítve: 20:36

Két ittas sofőrt küldtek józanítóba

2,56 ezreléknyi alkoholszinttel a vérében vezetett egy 41 éves férfi Kragujevac közelében. Nem sokkal az eset előtt egy 2,22-es véralkoholszintű férfit is megállítottak vezetés közben.
19:31, Frissítve: 21:39

Erős földrengés rázta meg Albániát

Földrengés rázta meg szombaton Durres albániai kikötővárost és Tiranát, a fővárost, legalább hetvenen megsérültek, anyagi károk keletkeztek, és sokan pánikba esve menekültek.

Népszerű