Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Görögország még mindig az egyik nagy kedvenc

2021.05.31
15:12
2021.05.31
20:25
Forrás
Pannon RTV
Már májusban elindult a nyaralási szezon, de a legtöbb foglalás júliusra és augusztusra szól.

Tavaly a külföldi utaztatások csaknem 70 százalékot estek vissza, idén viszont várhatóan javulni fog a helyzet.

Hosszú évek óta Görögország a szerbiaiak egyik kedvenc úti célja. Ez idén sincs másképp. Az apatini Željko Stojsavljević családjával utazna a tengerparti országba. Szeptember elején indulnának. „Már voltunk Görögországban, és az összes itteni ajánlat közül ez felel meg legjobban a lehetőségeinkhez képest.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Van, aki inkább Szerbiában maradna, vagy nem utazna túl messzire a járványügyi helyzet miatt. Milica Kirćanski: „Idén mindenképp szeretnék elutazni valahová. Valószínűleg egy szerbiai fürdőbe megyek, esetleg Montenegróba, a feltételek miatt, mivel ott nincs akadálya a határátlépésnek.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Az első turisták már megérkeztek az üdülőhelyekre. Aki Görögországban szeretne nyaralni, annak utazás előtt ki kell töltenie egy úgynevezett PLF nyomtatványt, ahol fel kell tüntetni az út pontos idejét és úti célját - mondta el Moldvai Attila, egy újvidéki utazási iroda igazgatója. „Vakcinaigazolásra is szükség van. Jelenleg elég az egyszerű vakcinaigazolás is, de nemsokára le kell tölteni, az úgynevezett védettségi igazolást az eUprava oldaláról. Ebben is segítünk az utazóknak. Azoknak pedig, akik nem rendelkeznek vakcinaigazolással, PCR tesztre van szükség, ami nem régebbi 72 óránál.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Az utazási irodák legtöbbje úgy döntött, hogy azok, akik tavaly befizették a nyaralásukat, de a járványügyi helyzet miatt nem tudtak elutazni, idén bepótolhatják.

turizmus
Görögország
utazás

Most

10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.