Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gyenge a szilvatermés idén Szerbiában

2019.08.26
15:40
Forrás
VajdaságMA, Szerbiai RTV
A szokásosnál kevesebb termett, a felvásárlási ár visszaesett, az időjárás pedig további problémákat okozott a szilvásokban.

Bojan Nikolić mezőgazdasági szakértő a Szerbiai RTV-nek azt mondta, a szilva jelenlegi ára nagyon alacsony. Most 15 dinár, ami nagyon kevés, ha megnézzük, hogy a szüretelés ára öt dinár vagy több, így nagy probléma, hogy mi marad egyáltalán a termelőnek - részletezte a szakember.

szilva
termés

Most

13:35

Búcsút tartottak Moholon

A Szent Mihály-kisbúcsú az egykori moholi zárdaiskola kápolnájának címünnepe, valamint a Moholról Doroszlóra induló gyalogos zarándokok Rózsafüzér Királynőjének szentelt és felajánlott fogadalmi napja is.
12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.