Ugrás a tartalomra
Pixabay/VisionPics

Gyerekes anyáknak ingatlanvásárlást, illetve házépítést támogat Szerbia

2022.02.17
15:32
2022.02.17
15:48
Forrás
espreso.co.rs
A pályázó szülőnek nem kötelező házasságban élnie.

Gyerekes anyáknak lakás és ház vásárlását, illetve ingatlan építését támogatja a szerb kormány. A mai ülésen fogadták el az erről szóló határozatot. Azok jogosultak a támogatásra, akiknek 2022 január elseje után született, illetve születik majd gyermekük.

A hivatalosan fejletlenebbnek nyilvánított szerbiai önkormányzatokban 50 százalékig térítik meg az ingatlanvásárlást, illetve házépítést. A többi önkormányzatban 20 százalékos az állami hozzájárulás. A lakáshitelből vásárolt ingatlanok esetében is igényelhető a támogatás. 20 ezer euró az állami szubvenció felső határa. A feltételek részletes leírását a következő 10 napban ismertetik. Annyi bizonyos, hogy szerbiai állampolgárok pályázhatnak, akik egyúttal szerbiai lakcímmel rendelkeznek és első ízben kerül a nevükre ingatlan az országban.

Külföldi állampolgárságú anyák abban az esetben lesznek jogosultak, ha állandó letelepedéssel rendelkeznek és a gyermekük Szerbiában született, illetve ha szerb állampolgárságú.

támogatás
gyerek
ingatlanvásárlás

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű