Ugrás a tartalomra

Gyerekes anyáknak ingatlanvásárlást, illetve házépítést támogat Szerbia

2022.02.17
15:32
2022.02.17
15:48
Forrás
espreso.co.rs
A pályázó szülőnek nem kötelező házasságban élnie.

Gyerekes anyáknak lakás és ház vásárlását, illetve ingatlan építését támogatja a szerb kormány. A mai ülésen fogadták el az erről szóló határozatot. Azok jogosultak a támogatásra, akiknek 2022 január elseje után született, illetve születik majd gyermekük.

A hivatalosan fejletlenebbnek nyilvánított szerbiai önkormányzatokban 50 százalékig térítik meg az ingatlanvásárlást, illetve házépítést. A többi önkormányzatban 20 százalékos az állami hozzájárulás. A lakáshitelből vásárolt ingatlanok esetében is igényelhető a támogatás. 20 ezer euró az állami szubvenció felső határa. A feltételek részletes leírását a következő 10 napban ismertetik. Annyi bizonyos, hogy szerbiai állampolgárok pályázhatnak, akik egyúttal szerbiai lakcímmel rendelkeznek és első ízben kerül a nevükre ingatlan az országban.

Külföldi állampolgárságú anyák abban az esetben lesznek jogosultak, ha állandó letelepedéssel rendelkeznek és a gyermekük Szerbiában született, illetve ha szerb állampolgárságú.

támogatás
gyerek
ingatlanvásárlás

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.