Ugrás a tartalomra

Hamarosan a batajnicai nemzeti laboratóriumban ellenőrzik a tej minőségét

2017.12.21
14:56
Branislav Nedimović bejelentette, hogy márciusban átadják rendeltetésének az élelmiszer-biztonsági nemzeti laboratóriumot is.

A tej minőségét ellenőrző batajnicai nemzeti laboratórium december utolsó, vagy az új év első hetében kezdi meg működését - jelentette be Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter. Hozzáfűzte, hogy még 4-5 hónapnak kell eltelnie az akkreditálás elnyeréséig. A tárcavezető szavai szerint a jövőben nem csak a magánlaboratóriumok ellenőrzik a nyers tej minőségét, hanem a nemzeti laboratórium is, melynek hatáskörébe tartozik az akkreditált laboratóriumok és a feldolgozók ellenőrzése is. A tejprémium értéke nem változik, így a gazdák 2018-ban is literenként 7 dináros prémiumra számíthatnak, de 2019-től már minőség szerint történik az elszámolás. Branislav Nedimović bejelentette, hogy márciusban átadják rendeltetésének az élelmiszer-biztonsági nemzeti laboratóriumot is. 

Nemzeti Laboratórium
tej
minőségellenőrzés

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.