Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Bognár Róbert

Hamarosan megjelennek tartományi mezőgazdasági titkárság új pályázatai

2022.01.01
11:35
2022.01.02
16:44
Forrás
Pannon RTV
Heteken belül megjelennek a tartományi mezőgazdasági titkárság új pályázatai. A gazdáknak érdemes erre már most odafigyelni, követni a híreket.

A titkárság 2021-es költségvetése 6,8 milliárd dinár volt, ebből a gazdák kezébe 1,1 milliárd dinár vissza nem térítendő, közvetlen támogatás került. 2022-ben ez a költségvetés 8,3 milliárd lesz. A Tartományi Mezőgazdasági-fejlesztési Alapnál tavaly többen igényeltek kölcsönt, mint az előző évben.

Pannon RTV/ Bognár Róbert

A Tartományi Mezőgazdasági Titkárság több mint 1600 támogatási szerződést írt alá 2021-ben, öntözésre, farmi felszerelésre, méhészetre, startup támogatásokra, valamint sokan pályáztak kapcsolható eszközökre.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A gazdák mindenféleképpen arra számíthatnak, hogy január második felében, február elején már meg fogjuk ejteni az első kiírásainkat, úgyhogy mindenféleképpen arra szeretném felhívni a figyelmüket, hogy kövessék a híreket, és a titkárság honlapját. Az intézkedések vonatkozásában pedig azt lehet elmondani, hogy a tervezet szerint 8,3 milliárdos költségvetéssel fogunk a 2022-es évben gazdálkodni.”

Pannon RTV/ Bognár Róbert

A Tartományi Mezőgazdasági-fejlesztési Alap a 2021-es évben mintegy 430 millió dinár összegű kölcsönt hagyott jóvá. Az alapnál tíz féle kölcsönt lehetett igényelni.

Molnár Viktor, igazgatóhelyettes, Tartományi Mezőgazdasági-fejlesztési Alap: „Hiszem azt, hogy a kölcsönvonalak többsége, vagy teljes egésze meg fog maradni. Az idei évben egy százalékos kamatlábbal kaphattak kölcsönt azok a termelők, akik pályáztak. Gondolom, hogy ez a kedvezményes feltétel a 2022-es évben is megmarad.”

Pannon RTV/ Bognár Róbert

Mint az igazgatóhelyettes fogalmazott: valószínűleg január folyamán, január végén fogja a mezőgazdasági alap igazgatóbizottsága elfogadni, pontosítani a 2022-es tervet.

tartományi mezőgazdasági titkárság
Tartományi Mezőgazdasági Titkárság
Tartományi Mezőgazdasági Titkárság
Ótott Róbert
Ótott Róbert
Molnár Viktor
Tartományi Mezőgazdasági-fejlesztési Alap

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.