Ugrás a tartalomra
Ana Brnabic
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Hamarosan megkapják a nyugdíjasok az ötezer dináros segélyt

2017-10-30
13:19
2017-10-30
17:55
Forrás
Szerbiai RTV
Január elsejétől öt százalékos nyugdíjemelésre is számíthatnak a nyugdíjasok.

Az elkövetkező tíz napban ötezer dináros egyszeri segélyt kapnak a szerbiai nyugdíjasok - jelentette be Ana Brnabić. A szerb kormányfő hozzátette, január elsejétől öt százalékos nyugdíjemelésre is számíthatnak. Brnabić azt is elmondta, hogy jövőre, amikor a bruttó hazai termék aránya 11 százalékra csökken, lehetőség nyílik arra, hogy megszüntessék a nyugdíjak csökkentéséről szóló törvényt, továbbá, hogy évente kétszer újraértelmezzék a szerbiai nyugdíjak összegét. A szerb miniszterelnök szerint a januári öt százalékos emelés után a nyugdíjasok kilencven százalékának nagyobb lesz a jövedelme, mint 2014 előtt. 

Ana Brnabić, kormányfő, Szerbia: „Örömmel tölt el, hogy sikerült, abból az összegből, amit a pénzügyi konszolidációval megspóroltunk, visszaadjunk valamennyit Önöknek. Az elmúlt két évben takarékoskodtunk, de amit tudtunk, megtettünk. 1,25 százalék, 1,75 százalék, de ez az év az, amikor látható - ahogyan egy nyugdíjas is mondta - látható az, hogy helyesen léptünk fel, és sikerült közösen spórolnunk, valamint, hogy január elsejétől lehetőségünk nyílik arra, hogy egy tényleg jelentős öt százalékot emeljünk.”

nyugdíj
segély
Ana Brnabic

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:23, Frissítve: 18:28

Ricciardo nyerte a szombati időmérőt

Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.
18:00, Frissítve: 23:27

Évadnyitó Motofest Újvidéken

Csaknem ezer motoros vonult végig szombaton Újvidék utcáin. Az NS Riders Motoros Klub 25. alkalommal tartotta meg az évadnyitó Motofestet. Az ideit a városi Vöröskereszttel együtt szervezték meg.
15:57, Frissítve: 16:05

Bombariadó Kijevben

Pár órával az esti Real Madrid-Liverpool Bajnokok Ligája-döntő előtt Kijevben bombariadó miatt ürítettek ki öt metróállomást és a környékét - írta a ukrán Interfax hírügynökség.

Népszerű