Ugrás a tartalomra
Ana Brnabic
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Hamarosan megkapják a nyugdíjasok az ötezer dináros segélyt

2017-10-30
13:19
2017-10-30
17:55
Forrás
Szerbiai RTV
Január elsejétől öt százalékos nyugdíjemelésre is számíthatnak a nyugdíjasok.

Az elkövetkező tíz napban ötezer dináros egyszeri segélyt kapnak a szerbiai nyugdíjasok - jelentette be Ana Brnabić. A szerb kormányfő hozzátette, január elsejétől öt százalékos nyugdíjemelésre is számíthatnak. Brnabić azt is elmondta, hogy jövőre, amikor a bruttó hazai termék aránya 11 százalékra csökken, lehetőség nyílik arra, hogy megszüntessék a nyugdíjak csökkentéséről szóló törvényt, továbbá, hogy évente kétszer újraértelmezzék a szerbiai nyugdíjak összegét. A szerb miniszterelnök szerint a januári öt százalékos emelés után a nyugdíjasok kilencven százalékának nagyobb lesz a jövedelme, mint 2014 előtt. 

Ana Brnabić, kormányfő, Szerbia: „Örömmel tölt el, hogy sikerült, abból az összegből, amit a pénzügyi konszolidációval megspóroltunk, visszaadjunk valamennyit Önöknek. Az elmúlt két évben takarékoskodtunk, de amit tudtunk, megtettünk. 1,25 százalék, 1,75 százalék, de ez az év az, amikor látható - ahogyan egy nyugdíjas is mondta - látható az, hogy helyesen léptünk fel, és sikerült közösen spórolnunk, valamint, hogy január elsejétől lehetőségünk nyílik arra, hogy egy tényleg jelentős öt százalékot emeljünk.”

nyugdíj
segély
Ana Brnabic

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű