Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Payeta Maurice

Hat autópálya-szakasz építése kezdődik Szerbiában

2019-08-23
14:46
2019-08-23
17:37
Forrás
Tanjug
Hat autópálya-szakasz építése kezdődik meg idén és jövőre - közölte az illetékes tárca vezetője, Zorana Mihajlović.

Szerbia autópályák sokaságával lesz összekötve - összegezte a terveket a miniszter. A napokban kezdik meg a Belgrád-Szarajevó autópálya Racsa és Kozma közötti szakaszának építését. A Miloš fejedelem autópályán is folytatják a munkálatokat Preljina és Požega között. Az Újbelgrád-Surčin autópályarészt érintő szerződéseket pedig már aláírták. Novemberben kezdik a Fruška gora-i korridor építését, csakúgy, mint a Ruma-Šabac-Loznica gyorsforgalmi útét is. Nemsokára a moravai korridor egy-egy szakasza is sorra kerül, és a jövő évre is vannak még tervek - mondta Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović közlekedési miniszter hozzátette, az ország nem csak az autópályák és vasutak kiépítésén, hanem a vízi közlekedés fejlesztésén is dolgozik: „Ezekben a napokban arról lehet hallani, hogy egyre többet fektetünk be az infrastruktúrába ezekben az években. Nekem úgy tűnik, hogy sűrűn hallani kritikákat. Ezek az autópályák kiépítésére, a vasúthálózatra és a kikötőkre is vonatkoznak. Mondok egy adatot, amely véleményem szerint nagyon fontos a szerbiai polgároknak. 2007 és 2014 között Szerbiában a vízi közlekedés fejlesztésére 0 dinár, 0 euró, 0 dollár lett, semmi sem lett befektetve a vízi közlekedésbe. A vízi közlekedési utak a kikötőkkel együtt azonban ugyanolyan fontos útvonalak, mint a vasúti vagy a közúti. Egyaránt hozzájárulnak az ország versenyképességéhez, mint a többi közlekedési útvonal.”

Zorana Mihajlović
autópálya
építés

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.