Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Payeta Maurice

Hat autópálya-szakasz építése kezdődik Szerbiában

2019-08-23
14:46
2019-08-23
17:37
Forrás
Tanjug
Hat autópálya-szakasz építése kezdődik meg idén és jövőre - közölte az illetékes tárca vezetője, Zorana Mihajlović.

Szerbia autópályák sokaságával lesz összekötve - összegezte a terveket a miniszter. A napokban kezdik meg a Belgrád-Szarajevó autópálya Racsa és Kozma közötti szakaszának építését. A Miloš fejedelem autópályán is folytatják a munkálatokat Preljina és Požega között. Az Újbelgrád-Surčin autópályarészt érintő szerződéseket pedig már aláírták. Novemberben kezdik a Fruška gora-i korridor építését, csakúgy, mint a Ruma-Šabac-Loznica gyorsforgalmi útét is. Nemsokára a moravai korridor egy-egy szakasza is sorra kerül, és a jövő évre is vannak még tervek - mondta Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović közlekedési miniszter hozzátette, az ország nem csak az autópályák és vasutak kiépítésén, hanem a vízi közlekedés fejlesztésén is dolgozik: „Ezekben a napokban arról lehet hallani, hogy egyre többet fektetünk be az infrastruktúrába ezekben az években. Nekem úgy tűnik, hogy sűrűn hallani kritikákat. Ezek az autópályák kiépítésére, a vasúthálózatra és a kikötőkre is vonatkoznak. Mondok egy adatot, amely véleményem szerint nagyon fontos a szerbiai polgároknak. 2007 és 2014 között Szerbiában a vízi közlekedés fejlesztésére 0 dinár, 0 euró, 0 dollár lett, semmi sem lett befektetve a vízi közlekedésbe. A vízi közlekedési utak a kikötőkkel együtt azonban ugyanolyan fontos útvonalak, mint a vasúti vagy a közúti. Egyaránt hozzájárulnak az ország versenyképességéhez, mint a többi közlekedési útvonal.”

Zorana Mihajlović
autópálya
építés

Most

23:19, Frissítve: 23:34

Az Atlético a címvédőt, a Dortmund a PSG-t verte

Az Atlético Madrid Niguez korai gólja révén előnyből várja a címvédő Liverpool elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund 2:1-es győzelemmel kezdte a PSG elleni párharcot.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.