Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Hatalmas károkat okozhatnak a felelőtlen nomád juhászok

2021.05.06
17:10
2021.05.06
18:42
Forrás
Pannon RTV
Hatalmas károkat okoznak a termelőink vetéseibe az úgynevezett nomád juhászok, ugyanis mások földjeire terelik az állatokat és az elpusztult tetemeket is ott hagyják a termőföldeken - mondta Fremond Árpád a parlament ülésén.

Ez már évek óta problémát jelent Észak- és Nyugat-Bácska területén. Hogyan lehetne ezt megoldani, milyen módon tudnának segítséget nyújtani azoknak a mezőgazdasági termelőknek és vállalatoknak, akik emiatt kárt szenvednek, számíthatnak-e kártalanításra - intézte a kérdést a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője a mezőgazdasági minisztériumhoz.

„Megtörténik, hogy a nomád juhászok távozása után a gazdák elpusztult állatokat találnak földjeiken, ami további problémákat vet fel, mivel nem lehet tudni, hogy ezek az állatok betegség miatt pusztultak-e el, mert akkor a tetem fertőzés forrása lehet, és átterjedhet a mi birkáinkra, teheneinkre.”

juhász
Fremond Árpád
mezőgazdaság

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.