Ugrás a tartalomra

Hatályba lépett Szerbiában az organikus termelés támogatására vonatkozó szabályzat

2017.05.13
08:19
Hatályba lépett az organikus termelés támogatásáról szóló szabályzat, ami meghatározza az ágazat támogatási formáit és azokat a feltételeket, amelyek teljesítésével a gazdák jogosultságot nyerhetnek a támogatásra
Hatályba lépett az organikus termelés támogatásáról szóló szabályzat, ami meghatározza az ágazat támogatási formáit és azokat a feltételeket, amelyek teljesítésével a gazdák jogosultságot nyerhetnek a támogatásra. A szabályzat tartalmazza azoknak a növénytápláló és talajjavító szereknek a listáját, amelyek alkalmazhatók az organikus növénytermelésben. A termelő ezekre a szerekre igényelheti a támogatást, ami 70 százalékkal nagyobb, mint a hagyományos növénytermelés támogatása. Míg a hagyományos növénytermelésben, húsz hektárig terjedő területre 4000 dinár jár, ennek fele vagyis 2000 dinár, a műtrágya vásárlását bizonyító számla mellékelésével igényelhető, az organikus termeléssel foglalkozók hektáronként 3400 dinárt igényelhetnek az engedélyezett szerek beszerzése után. (Agrosmart)
Szerbia
szabályzat
organikus termelés

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű