Ugrás a tartalomra
fotó: Tanjug/ Dimitrije Goll

Határozat a búza és a marhahús intervenciós felvásárlásáról

2019-08-26
11:38
2020-04-26
14:45
Forrás
Pannon RTV
Branislav Nedimović tárcavezető kijelentette, hogy ezt a döntést a gazdaszervezetek javaslatára hozták meg, mivel megtorpant a marhahús Törökországba való exportja.

A szerb kormány határozatot hozott a búza és a marhahús intervenciós felvásárlásáról. A tervek szerint 17 kiló árukukoricáért egy kiló élősúlyban levő hízómarha jár. Ami pedig a búzát illeti, az állam 1,8 kiló árubúzáért egy kilogramm vetőmagot biztosít a termelőknek.

búza
hús
intervenciós
felvásárlás
Branislav Nedimović

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.