Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt/archívum

Hatezer kilométernyi bicikliút épül Vajdaságban

2021.05.11
14:31
2021.05.11
15:54
Forrás
Pannon RTV
A járvány előtti időszakban közel tizennyolcezer turista haladt át Vajdaságon kerékpárral.

A turizmus ezen ágának fellendítése érdekében, több mint hatezer kilométernyi bicikliút kiépítését tervezik - mondta Nenad Ivanišević a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Ecobikenet nevet viselő konferenciáján Újvidéken. A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár kiemelte, a határokon átnyúló kerékpárutak hálózatának közös fejlesztése a turizmus más ágait is felvirágoztathatja.

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár: „Lépésről lépésre haladunk, ahogy az a törvényben elő van írva. Először a projekt műszaki dokumentációját készítjük el, majd utána kezdjük a bicikliút kiépítését Horgostól Magyarkanizsáig. Örömömre szolgál, hogy elmondhatom, hogy elkezdjük kialakítani a munkacsoportokat Igor Mirović tartományi kormányelnök és az építésügyi miniszter kezdeményezésére. Kialakítjuk ezeket a munkacsoportokat, és közvetlenül a Belgrád–Újvidék, vagyis Újvidék–Belgrád kerékpárút megépítésével foglalkoznak majd, Vajdaságon keresztül.”

Vajdaság
Nenad Ivanišević
kerékpár
bicikli
kerékpárút

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.