Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Híradó Plusz: Szerbiának kiemelt fontosságú a Belgrád-Budapest vasútvonal

2018-06-13
13:03
2018-06-13
18:13
Forrás
Pannon RTV
A tervek szerint 2023-ban fejezik be a Belgrád-Budapest vasútvonal teljes modernizációját, amellyel a szakasz bekapcsolódik a görögországi Pireuszt és Közép-Európát összekötő szállítási vasútvonalba.

Szerbiának kiemelt fontosságú ez a tranzitútvonal, amellyel saját áru- és személyforgalmát is lebonyolítja, valamint egy modern, nagy sebességű szállítási útvonallal kapcsolódhat a kontinens gazdasági vérkeringésébe.

A tervekről és az eddig elvégzett munkáról Kern Imre infrastruktúra-fejlesztési államtitkár beszélt Belgrádban Loboda Árpádnak.

vasút
Belgrád
Budapest
Kern Imre
Híradó Plusz

Most

20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.
16:27, Frissítve: 19:00

Döntetlent játszott Dánia és Ausztrália

1:1-es döntetlen született a Dánia-Ausztrália összecsapáson az oroszországi labdarúgó világbajnokságon. Így a C csoportot Dánia vezeti négy ponttal, míg Ausztrália harmadik egy ponttal.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.