Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Híradó Plusz: Szerbiának kiemelt fontosságú a Belgrád-Budapest vasútvonal

2018-06-13
13:03
2018-06-13
18:13
Forrás
Pannon RTV
A tervek szerint 2023-ban fejezik be a Belgrád-Budapest vasútvonal teljes modernizációját, amellyel a szakasz bekapcsolódik a görögországi Pireuszt és Közép-Európát összekötő szállítási vasútvonalba.

Szerbiának kiemelt fontosságú ez a tranzitútvonal, amellyel saját áru- és személyforgalmát is lebonyolítja, valamint egy modern, nagy sebességű szállítási útvonallal kapcsolódhat a kontinens gazdasági vérkeringésébe.

A tervekről és az eddig elvégzett munkáról Kern Imre infrastruktúra-fejlesztési államtitkár beszélt Belgrádban Loboda Árpádnak.

vasút
Belgrád
Budapest
Kern Imre
Híradó Plusz

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.