Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

A hírös debellácsi nagyvásár

2023.03.31
16:37
2023.03.31
18:02
Forrás
Pannon RTV
A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

A mostani vásár jó bevezető lehet az augusztusi háromnapos nagyvásárra. A jó időnek köszönhetően nagyon sok elárusító és látogató volt az ország minden részéről.

Jóvér László, igazgató, Október 4. Közművesítési Vállalat, Torontálvásárhely: „Hála Istennek, rég emlékszünk, hogy ilyen szép számban összegyűltünk, úgy az elárusítók, mint a vásárlók, még a környéki utcák is dugig tele vannak kocsikkal, bukválisan, hogy így mondjam Szabadkától-Vranjéig, mindenféle, nem is tudom felsorolni, létező kocsikat láttunk, bent is egy tumultus van, olyan tolongás van, mostanában ilyen vásárunk nem volt, tehát nagyon jól indult az idei év.”

Nagyon sokan keresték az ültetésre való növényeket.

Zoran Brkić, elárusító, Grocka: „A legkeresettebbek a rózsák, a virágok, lassan vége a fáknak, a gyümölcsfák ára valahol 200 dinár körül vannak, a tuják 700 körül, a rózsák 700-600, a kis rózsák 200 dinár, tehát nagyjából ennyi. A gyümölcsfajták 150-200-250 dinár.”

A torontálvásárhelyi Árvai Katica rendszeres látogatója a vásárnak. Szerinte a növekvő árak ellenére az emberek megveszik, amit akarnak, ha kisebb mennyiségben is.

Árvai Katica, Torontálvásárhely
„ Lehet találni mindent, ami csak létezik, minden van, igaz az árak nagyon magasak, de hát az ember csak mégis talál megfelelőt, kinek mi tetszik, azt csak megbírja venni.
- Ön mit vásárol?
- Hát én csak ilyen déli gyümölcsöt, ilyesmit, meg pljeskavicát, normális, ugye a vásárba azt, mást nem nagyon akarok vásárolni.”

A következő debellácsi nagyvásár június 3-án lesz.

Torontálvásárhely
Debellács
nagyvásár

Most

08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű