Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hivatalosan 34 ezer nyugdíjas dolgozik Szerbiában, a valós számuk ennél jóval nagyobb lehet

2019-11-17
10:05
2019-11-17
14:19
Forrás
Tanjug, 021.rs
Legtöbben valamilyen kétkezi szakmában tevékenykednek, egyeseket pedig a tapasztalatuk és a szaktudásuk miatt intézmények is foglalkoztatnak.

A nyugdíjasok részben azért dolgoznak, hogy növeljék a havi bevételüket, vagyis az időskori járandóságukhoz plusz pénzt keressenek. A munkavállalásuk másik oka, hogy a nyugdíjazásukat követően hasznosnak érezzék magukat, töltsenek időt társaságban, ne legyenek magányosak. A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alapnál azt mondják, 34 ezren dolgoznak a hivatalos adatok alapján, de a becslések szerint ennél jóval nagyobb a munkavállaló nyugdíjasok száma. A statisztika nem tartalmazza a tiszteletdíjasokat, valamint a valós számukat növeli, hogy sok nyugdíjas feketén dolgozik.

nyugdíjas
munka
idős
foglalkoztatás
Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.