Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Hogyan igényelhető a 60 eurós támogatás?

2021.04.28
15:47
2021.04.28
19:16
Forrás
Pannon RTV
Mától jelentkezhetnek a lakosok a szerb állam által biztosított 60 eurós támogatásra. Cikkükben lépésről lépesre megmutatjuk, hogyan zajlik a regisztrációs folyamat.

Nagyon egyszerű a 30 plusz 30 eurós állami támogatás igénylése – nyilatkozta a szerb közmédiának Siniša Mali pénzügyminiszter. Erre a célra éjfélkor nyitották meg a szerb állami kincstár honlapján a regisztrációs lehetőséget. A szerb állam harmadik támogatási csomagja, amely felöleli a gazdaság és a polgárok támogatását is, 257 milliárd dinár értékű. Az igénylés rendszere a tavalyihoz hasonlóan nagyon egyszerű, az egész 30 másodpercig tart – mondta a miniszter. Nem kell jelezni igényüket többek között a nyugdíjasoknak és a szociális segélyben részesülőknek, ők automatikusan megkapják a pénzt.

A munkanélkülieknek is regisztrálniuk kell az államkincstár honlapján vagy telefonos úton, ha meg akarják kapni a segélyt. A csak munkanélküliek számára előrelátott további 60 eurós segélyre viszont nem kell külön jelentkezni. Ezt minden munkanélküli megkapja, aki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában szerepelt. 

Jelentkezni május 15-éig lehet, és május 5-én a telefonközpont is megkezdi működését. Siniša Mali bejelentette, hogy május 6-án minden nyugdíjasnak kifizetik a támogatást, május 7-én a szociális segélyben részesülők kapják meg, és május 12-én kezdődnek a kifizetések a többi polgár részére, és várhatóan 20-áig már mindenki megkapja, aki jelezte igényét.

Tanjug/Tanja Valić

Interneten az igénylést az idp.trezor.gov.rs oldalon lehet benyújtani.

Pannon RTV

Válasszák ki a Podnošenje prijave, vagyis a jelentkezés benyújtása opciót. Ez után a következő oldalra kerülnek.

Pannon RTV

Itt három adatot kell megadni.

Az első mezőbe a személyi azonosítószámukat kell megadniuk (JMBG).

Alá az igazolványszámukat kell beírniuk. Amennyiben 7, vagy 8 számjegyű az igazolványszámuk, akkor elé két, vagy egy nullát kell írniuk.

A legalsó mezőben pedig ki kell választaniuk azt a bankot, ahol számlájuk van, vagy ahova szeretnék, hogy az állam utalja a 60 eurós támogatást.

Amikor mind a három mezőt kitöltötték és le is ellenőrizték az adatokat, már csak egy dolog van hátra. El kell küldeniük a kérvényt.

Ezt a Pošalji zahtev gombra kattintva tehetik meg.

Itt megjelenik egy felugró ablak, ahol még egyszer leellenőrizhetik a megadott adatokat.

Miután meggyőződtek róla, hogy minden adat helyes. Kattintsanak a Potvrdi, vagyis a Megerősítés gombra.

támogatás

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.