Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Hogyan kárpótolják majd a turistákat az utazási irodák?

2021.09.20
11:26
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia kedvező hitellel segíti az utazási irodákat, hogy ki tudják fizetni azokat a szerb állampolgárokat, akik a világjárvány miatt nem tudták kihasználni a befizetett utazásukat.

Még mindig vannak olyan szerb állampolgárok, akik a világjárvány miatt nem tudták kihasználni a másfél évvel ezelőtt befizetett utazásaikat, és a pénzüket sem kapták vissza. Voltak, akik ezen a nyáron csereutalványokkal elutazhattak, de a befizetett nyaralások 40 százaléka, illetve 25 millió euró továbbra sincs felhasználva. Az érintetteknek jövő év januárjától vissza kellene adni a pénzüket. Ezt a határidőt viszont segítség nélkül nehezen tudják betartani azok az ügynökségek, amelyek a külföldi partnereiktől nem kapták vissza a pénzt. Az állam ezúttal a Fejlesztési Alapon keresztül nyújt támogatást. Ügyfeleik kártalanítására az utazási irodák hatéves hitelt kaphatnak 1%-os kamattal és két év türelmi idővel. Az ily módon kapott pénzről tételesen el kell majd számolniuk.

utazási iroda

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.