Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Hogyan kárpótolják majd a turistákat az utazási irodák?

2021.09.20
11:26
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia kedvező hitellel segíti az utazási irodákat, hogy ki tudják fizetni azokat a szerb állampolgárokat, akik a világjárvány miatt nem tudták kihasználni a befizetett utazásukat.

Még mindig vannak olyan szerb állampolgárok, akik a világjárvány miatt nem tudták kihasználni a másfél évvel ezelőtt befizetett utazásaikat, és a pénzüket sem kapták vissza. Voltak, akik ezen a nyáron csereutalványokkal elutazhattak, de a befizetett nyaralások 40 százaléka, illetve 25 millió euró továbbra sincs felhasználva. Az érintetteknek jövő év januárjától vissza kellene adni a pénzüket. Ezt a határidőt viszont segítség nélkül nehezen tudják betartani azok az ügynökségek, amelyek a külföldi partnereiktől nem kapták vissza a pénzt. Az állam ezúttal a Fejlesztési Alapon keresztül nyújt támogatást. Ügyfeleik kártalanítására az utazási irodák hatéves hitelt kaphatnak 1%-os kamattal és két év türelmi idővel. Az ily módon kapott pénzről tételesen el kell majd számolniuk.

utazási iroda

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:03, Frissítve: 22:08

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.
19:20, Frissítve: 20:54

Kellene a hó a földekre

Hiányzik a hó a földekről. Január elején rekordokat döntött a szokatlanul enyhe időjárás. Ennek csak a gazdák nem örülnek, hiszen a hideg hiányában egyre több az áttelelő kórokozó, melyek a tavasz kezdetével azonnal károsítani kezdenek.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.