Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Hogyan lehet mielőbb túljutni a gazdasági helyzet nehézségein?

2021.04.09
13:06
2021.04.09
17:24
Forrás
Pannon RTV
A járvány sújtotta gazdasági helyzetről tartottak ma kerekasztal-megbeszélést Óbecsén. A község vállalkozóival Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke beszélgetett a Than Emlékházban.

Mezőgazdasági termelők, állattenyésztők, vendéglátóipari és más vállalkozók vettek részt Óbecsén azon a kerekasztal megbeszélésen, ahol a járványhelyzet okozta gondok kerültek terítékre. Friss László zöldségtermesztőnek a kereslet csökkenése és a munkaerőgondok mellett más problémái is adódtak: „Mindent nehezebb megfizettetni, kimerült a gazdaság, és nem tudjuk a termékeink értékét időben megszerezni, és ezáltal egy láncreakció keletkezik.”

Pannon RTV/Rácz László

A vállalkozók tapasztalatai alapján fontos kérdésekre keresték a választ a szervezők.

Molnár Viktor, óbecsei községi elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Milyen irányba kellene vinni a folyamatokat, hogy mind eredményesebb és mind könnyebb legyen a munkájuk, mindezzel elősegítve nemcsak a termelést, hanem remélhetőleg a foglalkoztatást is.”

Pannon RTV/Rácz László

Sok cég megsínylette az elmúlt egy évet, de túlnyomó többségük talpon maradt, amihez az állam is nyújtott segítséget – emelte ki Óbecsén Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Mindenhol, ahol vannak költségvetési források, akár önkormányzati, akár tartományi, akár országos, akár anyaországi, azok igénybevétele lehetségessé válik, és ezt kell gyakorlatilag most előkészíteni, erre kell fölkészülni, és azt remélem, hogy lassan az év végéig visszatérünk abba a ritmusba, amit megszoktunk a járvány előtt.”

Pannon RTV/Rácz László

A kerekasztal-megbeszélésen közel 25 óbecsei és környékbeli vállalkozó vett részt.

Óbecse
Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség
Molnár Viktor
koronavírus-járvány

Most

20:37

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű