Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hogyan teljesített a turizmus 2021-ben?

2021.12.31
20:27
Forrás
B92
2020-hoz képest javultak az idegenforgalmi mutatók 2021-ben.

2021 szerbiai turizmusa jobban alakult, mint az előző, 2020-as évé. A koronavírussal leginkább sújtott 2020-as évben szinte nem is volt idegenforgalom, ehhez képest javultak az adatok 2021-ben. Egyelőre az év 11 hónapjára vonatkozó mutatókat közölte a Köztársasági Statisztikai Hivatal.

Eszerint idén 37 százalékkal több turista látogatott Szerbiába az előző év azonos időszakához képest. A 2,3 millió turistából mintegy 1,5 millió belföldi volt, ez pedig azt jelenti, hogy a turisták kétharmada szerbiai, és csak egyharmada volt külföldi. Ők összesen 7,6 millió éjszakát töltöttek el Szerbiában üdüléssel.

A belföldiek inkább a fürdőket és a hegyvidéki turistahelyeket választották, a külföldiek pedig a fővárost, Belgrádot vagy Újvidéket.

És hogy mely országokból érkeztek a legtöbben? A sorrend a következő: Bosznia-Hercegovina, Törökország, Oroszország, majd következik Montenegró, India, Németország, Észak-Macedónia, Kína, Horvátország és Románia.

turizmus
idegenforgalom
2021
Szerbia

Most

21:56

Nyári táborok - hasznos időtöltés a szünidő alatt

Lassan közeledik a nyári szünet, amikor a gyerekek egy kis időre elköszönhetnek az iskolától, aki teheti ilyenkor táborba megy. Legalábbis az aki megengedheti magának, s akinek a szülei megengedik. A lehetőségekből Vajdaságban nincs hiány.

Népszerű

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.