Ugrás a tartalomra

Hosszú sorok és várólisták - mindenki áramfejlesztőt venne

2022.08.22
11:47
2022.08.22
11:55
A készülékek ára pár száztól több tízezer euróig is terjedhet.

Mintegy 200 százalékkal nőtt az aggregátorok, azaz az áramfejlesztők eladási mutatója Szerbiában az idén nyáron – közli a 021 hírportál a Szerbiai RTV információira hivatkozva.

Vannak olyan polgárok is, akik kénytelenek sorban állni az üzletek előtt, hogy megfelelő készülékhez jussanak, de olykor várólistákat is készítenek a kereskedők a közmédia tudósítása szerint.

Annak ellenére, hogy az illetékesek azt hangoztatják, nem kell áramellátási problémákra számítanunk, azok, akiknek az elektromos energiától függ a munkájuk, vagy a fűtésük, szeretnék bebiztosítani magukat.

A készülékek ára pár száztól több tízezer euróig is terjedhet. Az általuk termelt áram is drágának számít, mivel az üzemanyagárak is drasztikusan emelkedtek.

aggregátor
áram
bolt
vásárlás

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.