Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

HR referenseket képeztek ki Magyarkanizsán

2021.09.10
12:29
2021.09.10
16:29
Forrás
Pannon RTV
A projekt partnerei a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, valamint a szegedi Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület.

HR referenseket képeztek ki Magyarkanizsán az Inside In Circle elnevezésű IPA-projekt részeként, ami a megváltozott munkaképességű személyek sikeres és hosszútávú munkaerőpiaci részvételének támogatására irányul.

Pannon RTV

A képzésen mintegy 25 községbeli vállalkozó és intézményvezető vett részt. Pletikoszity Tibor oromi vállalkozónak már van tapasztalata a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása terén és elmondása szerint nekik is van helyük a társadalomban. „Ez minden tekintetben egy újdonság lehet a számomra. Az első képzésen részt vettem, ami Magyarországon volt, tehát ez annak a folytatása és bízok benne, hogy itt új dolgokat lehet látni, tanulni.”

Pannon RTV

A képzés során a potenciális munkaadók a munkavállalási, valamint a támogatási modelleket is megismerhették. Az előadásokat Marko Košutić tartotta. „Az az ötlet adta a mai összejövetel témáját, hogy megmutassuk a reálgazdasággal foglalkozóknak, akik nincsenek közvetlen kapcsolatban fogyatékkal élőkkel, hogy ezek az emberek a munkáltató támogatásával és megértésével ugyanolyan produktívak tudnak lenni a munkahelyükön, ahol dolgoznak.”

Pannon RTV

A képzés során szó volt még arról is, hogy a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása hogyan hat a munkaközösségre.

IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program
megváltozott munkaképességű személyek

Most

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.